U trendu

Folksvagen računa na novu tehnologiju da bi se oporavio od skandala

„Folksvagen“ (Volkswagen, VW) se nada da će se oporaviti od štete koju trpi zbog skandala sa lažiranjem izduvnih gasova vozila s dizel-motorima tako što će radikalno promeniti proizvodni program unoseći više automobila na baterije, uz digitalne usluge kao što je „podela vožnje“ (ride-sharing) i s više vozila SUV za tržište SAD.

Herbert Dis, šef divizije VW, otkrio je plan kompanije „Transform 2025“ na današnjoj konferenciji za novinare, rekavši da će se „narednih godina Folksvagen fundamentalno promeniti i da će s“amo nekoliko stvari ostati isto“.

Plan predviđa veliki pomak fokusa ka ulaganju u tehnologiju za elektro-automobile i u softver za nove načine korišćenja automobila. Samo marka VW očekuje da će do 2025. godine prodavati milion električnih vozila godišnje. Računajući i druge marke iste kompanije – Seat i Škodu, Grupa VW očekuje da će do tada prodati tri miliona elektro-automobila.

Dis je rekao da će se kompanija „masivno osposobiti“ za razvoj softvera, da bi po tome postala vodeća u auto-industriji, kao i za proizvodnju hardverskih sistema za digitalno povezana i autonomna vozila, takodje do 2025. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike