najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fotografijom na Fejsbuku u borbi za toleranciju i razumevanje

UNICEF je danas pozvao mlade da učestvuju u takmičenju za najbolju, “NajKul” fotografiju i poruku koja promoviše pozitivnost, toleranciju, poštovanje i razumevanje na internetu i društvenim mrežama.

Kako je saopšteno, svaki korisnik Fejsbuka može putem aplikacije “Kako biti cool na netu”, koja se nalazi se Fejsbuk stranici “Biraj reči, hejt spreči”, da postavi fotografiju koja promoviše vrednosti kampanje, svejedno je da li je to selfi, neka situacija, grupa ljudi, prizor…

Fotografiju bi trebalo da prati i adekvatna poruka, a oni koji budu imali najveći broj lajkova, biće pobednici takmičenja.

Aplikacija “Kako biti cool na netu” već dve ipo godine animira mlade u Srbiji da se bore protiv digitalnog nasilja, dajući im neophodan set informacija da ga prepoznaju, zaustave, kao i da na njega adekvatno reaguju, štiteći sebe, ali i druge.

Aplikacija je nastala u okviru projekta “Prevencija digitalnog nasilja”, koji se realizuje kroz tripartitno partnerstvo UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije Telenor.

Takmičenje traje od 28. decembra 2015. do 28. februara.

Odluku o pobednicima takmičenja doneće žiri nakon analize profila prvorangiranih, koji su imali najviše interakcija sa korisnicima Fejsbuka, najviše lajkova, komentara i šerova.

Inače, profil učesnika mora da budu pravi, a ne kreiran samo za tu priliku.

Prvoplasirani takmičar dobiće telefon iPhone 5S, drugoplasirani Samsung J5, a trećeplasirani tablet Lenovo A8-50. Nagrade, koje je obezbedio Telenor biće uručene na posebnom događaju, upriličenom u čast NajKul lika/likinje na netu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike