Francuski Aršo predstavio svoja tri smartfona

Foto: Niekverlaan/Pixabay.com

Francuski proizvođač Aršo predstavio je tri nova smartfona – “50 dajmond S” i “50e helijum”, dva modela koji funkcionišu pod Guglovim operativnim sistemom “Android Lolipop” (5.1), kao i “50 cesijum” koji funkcioniše pod Majkrosoftovim operativnim sistemom “Vindouz fon”.

Telefon “50 dajmond S” kompatibilan je sa mrežom četvrte generacije (4G), ima dijagonalu od pet inča, 16 gigabajta unutrašnje memorije koja se može proširiti, dva gigabajta RAM memorije i dva sistema za snimanje fotografija od 16 i osam megapiksela.

Procesor je firme Mediatek, osmojezgarni od 1,5 gigaherca.

Kućište je tanko (84 milimetra) i veoma lagano (118 grama), a ekran je urađen u tehnologiji “Super Amoled”.

Kapacitet baterije je, međutim, malo slabiji, a u definiciji displeja se prešlo sa Ful HD na HD.

Drugi model telefona, “50e helijum”, kompatibilan je sa mobilnim mrežama četvrte generacije (4G), ima dijagonalu od pet inča i funkcioniše uz pomoć procesora “snepdregon 210” sa gigabajtom RAM memorije.

On ima osam gigabajta unutrašnje memorije i dva sistema za snimanje fotografija od osam i dva megapiksela.

Pandan tom telefonu, koji će funkcionisati pod Majkrosoftovim operativnim sistemom “Vindouz fon 10”, jeste “50 cesijum”.

Ti smartfoni biće predstavljeni na sajmu potrošačke elektronike IFA koji će biti održan od 4. do 9. septembra u Berlinu, a prodaja tih smartfona počeće u novembru.

“Dajmond S” će biti prodavan po ceni od 200 evra, a “50e helijum” i “50 cesijum” po ceni od 120 evra, objavljeno je danas na veb portalu 01net.com.

(Tanjug)

Ostavite komentar