najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Igrica “Pokemon Go” – mamac za kriminalce i žrtve

Nova igrica za mobilne telefone Pokemon Go je preko noći postala senzacija u Americi kada je tokom proteklog vikenda “skočila” na vrh liste Apple aplikacija, ali je istovremeno imala ulogu u oružanim pljačkama u Misuriju, u otkriću leša blizu Rivertona i u lakšim povredama fanova igre, preneo je CNN.

Kako su izvestili zvaničnici i mediji, policija iz predgrađa u Sent Luisu uhapsila je četiri tinejdzera u nedelju zbog oružane pljačke prodavnice, kojima je geografska lokacija iz Pokemon aplikacije poslužila za pronalaženje idealne lokacije.

Šajla Vigins (19) je otkrila telo čoveka, za kog se veruje da se udavio u plitkoj vodi u blizini mosta u Rivertonu (Vajoming), a sve to se dogodilo dok je ona tražila  “vodenog Pokemona”.

Nekolicina korisnika aplikacije je povređena igrajući ovu igru na ulici u hodu, navodi se u saopštenju.

Igra podrazumeva korišćenje GPS mapiranja i kameru na mobilnim telefonima i tabletima pomoću kojih se na različitim stvarnim lokacijama traže virtuelni Pokemon likovi, od kojih je najpopularniji “umiljat žuti Pikaču”.

Inače, “Pokemon Go” je baziran na Japanskoj franšizi iz 1990., a njeni tvorci su Pokemon kompanija International, Niantik Inc i Nintendo Co Ltd.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike