Igrica „Pokemon Go“ – mamac za kriminalce i žrtve

Nova igrica za mobilne telefone Pokemon Go je preko noći postala senzacija u Americi kada je tokom proteklog vikenda „skočila“ na vrh liste Apple aplikacija, ali je istovremeno imala ulogu u oružanim pljačkama u Misuriju, u otkriću leša blizu Rivertona i u lakšim povredama fanova igre, preneo je CNN.

Kako su izvestili zvaničnici i mediji, policija iz predgrađa u Sent Luisu uhapsila je četiri tinejdzera u nedelju zbog oružane pljačke prodavnice, kojima je geografska lokacija iz Pokemon aplikacije poslužila za pronalaženje idealne lokacije.

Foto: JESHOOTS/Pixabay.com

Foto: JESHOOTS/Pixabay.com

Šajla Vigins (19) je otkrila telo čoveka, za kog se veruje da se udavio u plitkoj vodi u blizini mosta u Rivertonu (Vajoming), a sve to se dogodilo dok je ona tražila  „vodenog Pokemona“.

Nekolicina korisnika aplikacije je povređena igrajući ovu igru na ulici u hodu, navodi se u saopštenju.

Igra podrazumeva korišćenje GPS mapiranja i kameru na mobilnim telefonima i tabletima pomoću kojih se na različitim stvarnim lokacijama traže virtuelni Pokemon likovi, od kojih je najpopularniji „umiljat žuti Pikaču“.

Inače, „Pokemon Go“ je baziran na Japanskoj franšizi iz 1990., a njeni tvorci su Pokemon kompanija International, Niantik Inc i Nintendo Co Ltd.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar