Internet Oskar

U „moru“ nagrada koje se na Internetu dodeljuju za najbolje sajtove u raznim kategorijama, ističe se Webby Awards, nagrada koju dodeljuje Međunarodna akademija digitalnih umetnosti i nauka, a koju mnogi smatraju ekvivalentom Oskara na polju Interneta.

Ove se godine takmičenje održava po 5. put i završiće se finalom u San Francisku 18. jula. Nominacije u 27 kategorija su objavljene na sajtu ove manifestacije, a samo finalno veče će na ovoj adresi biti prenošeno uživo. Tada će i biti dodeljena dva „Oskara“ za svaku od oblasti: jedan će dodeljivati žiri sastavljen od stručnjaka, Internet-poslenika, novinara i dizajnera, a drugi će, svojim glasovima, dodeliti surferi koji mogu da na sajtu glasaju za svoje favorite.

Dodela će biti održana u prestižnoj War Memorial Opera House, kući koja je, do sada, bila rezervisana isključivo za balet i operu. Za Internet, njegove korisnike i tvorce, će ova dvorana biti otvorena čitavih nedelju dana, a najavljuje se da će ovogodišnje finale biti posebno grandiozno, svečano i spektakularno. Da li se to bliži dan kada će Internet „Oskar“ biti isto tako medijski praćen i očekivan sa nestrpljenjem kao onaj pravi, za oblast filma?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.