U trendu

Jetel preredstavio novu ponudu i rešenje za bezbedno korišćenje interneta

Kompanija Jetel (Yettel) saopštila je danas da ima novu ponudu i rešenje za bezbedno korišćenje interneta koja identifikuje, blokira zlonamerne lokacije na internetu i štiti korisnike od internet prevara koje služe krađu ličnih ili finansijskih podataka.

U Srbiji se, prema podacima Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad.

Osim zaštite od najčešćih sajber pretnji, rešenje „Safe Net“ koje je predstavio Jetel, daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi. 

„Godinama unazad, Jetel mreža je sinonim za brzu i stabilnu mrežu, a sad idemo korak dalje po pitanju pouzdanosti i sigurnosti. ‘Safe Net’ štiti mobilne uređaje od najčešćih sajber pretnji, poput malvera, fišinga i botneta. Ova funkcionalnost uglavnom je namenjena roditeljima, kako bi zaštitili svoju decu od nepoželjnog sadržaja, ali i svim korisnicima koji žele da budu potpuno bezbedni dok koriste internet u našoj mreži“, rekao je izvršni komercijalni direktor u Jetelu Saša Filipović.

Dodao je da je cilj Jetela da korisnici budu sigurni „i u stvarnom i u digitalnom svetu“.

„Zato smo i mapirali i obeležili šetačke i biciklističke staze širom Srbije u okviru trogodišnje saradnje sa Gorskom službom spasavanja Srbije, čime zapravo digitalizujemo i činimo lako dostupnim nešto što svakom građaninu može biti veoma korisno“, istakao je Filipović.

Te staze sada čine deo Jetel aplikacije, nalaze se u sekciji pod nazivom „Jetel zelene staze“, podeljene su na lake, srednje teške i za svaku postoji informacija koliko je dugačka, koliko je vremena potrebno da se prođe, kao i na kojoj je nadmorskoj visini.

Svaka mapa sadrži fotografije, zanimljivosti o lokalitetu, tip podloge za šetnju i atrakcije koje se mogu naći na stazi. 

U Jetel zelene staze ipostavljena je i aplikacija gugl mape (Google Maps), i na taj način omogućena navigacija, kako do lokaliteta za planinarenje i biciklizam, tako i po samoj stazi.

U narednom periodu biće veći broj staza dostupnih u aplikaciji, kao i dodatnih noveihfunkcionalnosti, najavila je kompanija.

U slučaju nezgode ili skretanja sa staze, korisnici mogu kroz aplikaciju na brz i jednostavan način da pozovu dežurnu službu ili najbližu lokalnu stanicu Gorske službe spasavanja.

Jetel aplikaciju već koristi 1,2 miliona korisnika svakog meseca, a dostupna je i korisnicima drugih mobilnih operatora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar