Karaoke mobilni telefon

Svoje glasovne mogućnosti i umetničke sposobnosti verovatno ste već imali prilike da isprobate na karaoke žurkama, čak i preko lokalnih radio i TV stanica. Popularnost ovog vida zabave (radi opuštanja ili ostvarenja skrivenih ambicija) dala je ideju poznatom japanskom operateru mobilne telefonije Vodafone da korisnicima svojih usluga ponudi mobilni telefon sa tom mogućnošću. Taj telefon trebalo bi da se pojavi na tržištu sredinom jula ove godine.

Telefon koji je poslužio kao osnova za realizaciju ove ideje napravila je kompanija Toshiba. To je model V601T, telefon sa preklapanjem, napravljen u tri različite boje – jarkonarandžastoj, crnoj i beloj. Njegove dimenzije su 49 x 94 x 24 milimetra, a masa 119 grama. Koristi standardne baterije koje mu omogućavaju oko 120 minuta rada u režimu razgovora i oko 330 sati u stand by režimu. Memorijski prostor obezbeđen je zahvaljujući postojanju slota za memorijske kartice SD (Secure Digital).

Glavni (unutrašnji) ekran ovog telefona je Super Fine Poly-silicon TFT LCD. Ima dijagonalu od 2,2 inča i rezoluciju 320 x 240 piksela, a slika se prikazuje sa 260.000 boja. Pomoćni (spoljašni) ekran je TFCC LCD, sa dijagonalom od jednog inča, rezolucijom 112 x 112 piksela i 65.000 boja. Telefon ima ugrađen i CMOS digitalni fotoaparat sa rezolucijom od 1,3 megapiksela. Pored fotografija, omogućava snimanje video-klipova sa rezolucijom od 320 x 240 piksela i sa 15 frejmova u sekundi.

Ovaj najnoviji Tošibin telefon (V601T) se, prema tome, odlikuje odličnim performansama. Međutim, mogućnost po kojoj se razlikuje od ostalih mobilnih telefona je karaoke funkcija. Da bi se ostvarila ta njegova najatraktivnija aplikacija, najpre treba preuzeti muziku sa Web sajta (usluga koju nudi Vodafone), kao podlogu za vaš umetničko-pevački nastup. Zatim se telefon poveže sa TV prijemnikom i, zahvaljujući specijalnom mikrofonu namenjenom ovoj primeni, nastup može da počne. TV prijemnik će istovremeno reprodukovati sliku, glas i muziku. Koliko će to biti sinhronizovano – zavisi samo od vas. U svakom slučaju, želimo vam dobru zabavu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.