najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kreatori Pokemona počeli da rade na uklanjanju lokacija sa mape

Kreatori igre “Pokemon Go” saopštili su da rade na uklanjanju lokacija za koje su podneti zahtevi da budu uklonjene sa mape te igre za “pametne telefone”.

Džej Si Smit, direktor marketinga kompanije Niantik, koja je autor igre, rekao je u ovonedeljnom intervjuu da se “Pokemon Go” unapredjuje da bi bio zanimljiv korisnicima, ali i da poštuje stvarni svet.

“Kada je nešto zaista popularno, sa tim se mora postupati tako da svi korisnici budu bezbedni i da se ponašaju s poštovanjem”, rekao je Smit.

On je dodao da je igra za samo dve nedelje od objaljivanja privukla veliku pažnju i da “nije lako predvideti na koji sve način može pogoditi svet”.

“Pokemon Go” daje virtuelne nagrade igračima koji u potrazi za “Pokemonima” sami ili u grupma odu na stvarne lokacije us vojoj okolini, ali su vlasti na nekima od njih, medju kojima su i Memorijalni park u Hirošimi i Nacionalno groblje u Arlingtonu, kao i nekadašnji nacistički logor Aušvic, tražile da ta mesta budu uklonjene sa mape igra.

Igra je lansirana 6. jula i od tada je na samom vrhu liste najčešće preuzimanih sadržaja, ali su mnogi korisnici tokom “lova na Pokemone” povredjeni ili im je igra odvratila pažnju tokom vožnje.

Smit je potvrdio da kompanija radi na tome da “Pokemon Go” i dalje privlači ljubitelje, ali i da poštuje institucije koje su njome pogodjene, mada nije precizirao rok kada će doći do promena.

Iako kompanija “Niantik” nudi mogućnost zahteva za izuzimanje lokacija sa mape, automatsko postupanje nije garantovano.

Neke lokacije već su uklonjene s mape igre, medju njima i Američki memorijalni muzej holokausta.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike