Krilati mobilni telefon za ljubitelje mobilnih igara

Ljubitelji video igara na mobilnim telefonima u poslednje vreme mogu biti zadovoljni kvalitetom i raznovrsnošću ponude. Ponuđene igre u potpunosti su prilagođene sićušnim ekranima mobilnih telefona i svojim korisnicima pružaju odličnu zabavu. Međutim, neke od tih igara zahtevaju malo više napora i brzine, pa sićušni tasteri s mobilnih tastatura često predstavljaju neugodno ograničenje i prepreku da zadovoljstvo korisnika bude potpuno. Zbog toga su se među proizvođačima opreme za mobilne telefone pojavile ideje o proizvodnji dodatnih uređaja za kontrolu mobilnih igara koji će se jednostavno „prikačiti“ za mobilni telefon.

Takva pomagala za mobilno igranje znatno poboljšavaju kvalitet igre, ali su uglavnom većih dimenzija i težine, pa su nepovoljni za neprekidno nošenje (uz mobilni telefon). Međutim, evo jedne dobre vesti za ljubitelje mobilnih igara – napravljen je nov minijaturni dodatak (mini-konzola – gamepad) koji rešava sve prethodne probleme. Konzolu je napravila kompanija Aving i nedavno ponudila tržištu. Ona zauzima vrlo malo prostora, lagana je i ne predstavlja nikakvo posebno opterećenje da se nosi uz mobilni telefon i na bilo kom mestu svom vlasniku posluži kao odlična zabava.

Ova mobilna konzola jednostavno se „prikači“ za mobilni telefon, tako da se s njegove leve i desne strane javljaju proširenja, koja stvaraju utisak kao da je telefon dobio krila. Na levom „krilu“ nalaze se tasteri za promenu pravca pri igranju (pomeranje gore-dole i levo-desno), dok su na desnom „krilu“ četiri dugmeta za aktiviranje i upravljanje. Na oba „krila“ s bočne strane nalazi se i po jedno dugme za specijalne funkcije. Sve to zajedno ima težinu oko 130 grama (nešto više od prosečne težine mobilnog telefona danas).

Mobilna konzola kompanije Aving napaja se pomoću AAA baterije. S mobilnim telefonom uspostavlja se bežična komunikacija preko Bluetooth primopredajnih uređaja ugrađenih u mobilni telefon i konzolu. Na taj način će igranje igara na mobilnom telefonu biti mnogo jednostavnije i efektnije, jer će se umesto minijaturnih tastera mobilnih telefona (koji su iz dana u dan sve manjih dimenzija) koristiti mnogo veća i pristupačnija dugmad specijalno namenjena igrama. Korisnici će, prema tome, kad god to požele, moći da se zabavljaju svojim krilatim mobilnim telefonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.