najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mladi iz Hongkonga zainteresovani za stare tehnologije

Hongkong je grad sa najsavremenijom tehnološkom ponudom, prepun neonskih prodavnica, proizvođača smart mobilnih telefona i prodavnica najsavremenijih kamera, tableta, ajfonova i tamo je teško naći prodavnicu u kojoj se mogu naći stari gedžeti, ali se, ipak, potražnja za njima povećava.

Interesovanje za tehnologiju iz predigitalnog doba je u porastu, pošto mlađe generacije traže sve – od filmskih kamera do gramofona, a u Hongkongu gde su potrošači veoma fokusirani na nove tehnologije veoma je teško naći “vintage prodavnice”, nego u drugim svetskim metropolama.

Sve veći broj mlađih fotografa u tom gradu eksperimentiše sa starim aparatima, a zatim te slike skeniraju i dele na Instagramu.

“Stalno nas bombarduju reklamama za najnovije sprave i najnovije gedžete”, kaže Sonja Ho koja radi u arhitektonsko-dizajnerskoj firmi, dodajući da se aplikacije radija, pisaće mašine ili čak svetlomera mogu instalirati na mobilni telefon, ali da se gubi ideja kako te stvari zaista rade.

Ona radije koristi polovni analogni Kenon foto aparat za koji kaže “to je kao da si dobio da nastaviš avanturu prethodnog vlasnika, pa da tako stvaraš svoju”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike