Mobilna avantura na nepoznatom ostrvu

Popularnost igrica za mobilne telefone je sve veća. Sve bogatije mogućnosti i sve naprednije hardverske i softverske komponente učinile su da, i pored malih dimenzija ekrana, igre budu grafički i sadržajno vrlo napredne. Jedna od najatraktivnijih je Lost, napravljena po istoimenoj TV seriji. Po najnovijim informacijama, ponuđena je ne samo za mobilne telefone već i za popularni Apple-ov iPod.
Za prikazivnje na mobilnim uređajima ovu igru priredio je Gameloft. Softverska platforma za igranje je Java/J2.ME. Za mobilne telefone može se preuzeti sa web sajta izdavača, a za iPod preko Apple-ove online prodavnice iTunes. Gameloft za mobilne telefone priprema i neke druge popularne igre, kao što su mobilna verzija NBC-jevih „Heroja“ (Heroes), a najverovatnije će ona biti dostupna i za iPod preko iTunes-a.
Ljubitelji ove TV serije verovatno znaju scenario zanimljive priče o rušenju aviona na letu 815 na neko nepoznato i tajnovito ostrvo. Glavna ličnost u seriji je Džek (Jack), a igrač ove igre naći će se upravo u njegovoj ulozi. Pored njega, prisutni su i ostali likovi iz serije – Kejt (Kate), Lok (Locke), Sajid (Sayid), Herli (Hurley) i drugi. Džekov glavni zadatak je da preživi i izbori se s opasnostima misterioznog ostrva.
Prvi zadatak, nakon rušenja aviona, jeste zbrinjavanje ranjenih putnika i prilagođavanje zajedničkom životu u ovoj slučajno formiranoj skupini ljudi. Džek i ostali putnici našli su se na predivnoj plaži, koja se nastavlja u čudnu džunglu s mnogobrojnim zamkama i iskušenjima i neobičnim strašnim bićima (Smoke Monster – čudovište od dima, Others – sablasna bića). U istraživanju džungle Džek će naići na Black Stone (crnu stenu) i niz drugih misterija.
Igra je napravljena vrlo verno TV seriji. Ambijent u kome su se našli Džek i ostali putnici je verno prikazan, a igru prate i muzički motivi adekvatni onima iz TV serije. Svi ti atraktivni detalji i duh avanture učiniće da se odlično zabavite sa svojim mobilnim telefonom ili iPod-om. Ipak, jedan savet nije na odmet – nemojte se preterano uživeti, jer ćete se od nje teško odvojiti i možda dovesti u opasnost svoje ostale obaveze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.