Najbolji GSM mobilni telefon

Samsung SGH-D900 nosilac je laskave titule najboljeg GSM mobilnog telefona u svetu i nagrade GSM asocijacije – Mobile Awords 2007. Nagradu mu je dodelio žiri sastavljen od najboljih stručnjaka i novinara analitičara iz oblasti mobilnih komunikacija na nedavno održnom GSM kongresu u Barseloni.
Verovatno se samo po sebi nameće pitanje čime je to, u poplavi mnogih novih modela sve bogatijih novim karakteristikama, ovaj model to zaslužio. Na to pitanje može se odgovoriti neospornom činjenicom da su njegove karakteristike ukomponovane tako da pripadaju samom vrhu dizajna i performansi mobilnih telefona ove kategorije. Dizajn mu je klizni, s dimenzijama 103,5 x 51 x 13 milimetara, pa se može reći da Samsung SGH-D900 predstavlja najtanji model kliznog dizajna.
Pomeranjem poklopca otvara se kvalitetan kolor QVGA LCD TFT ekran dijagonale dva inča, rezolucije 240 x 320 piksela i sa 262.000 boja. Podrazumeva se da ovaj telefon ima i digitalni fotoaparat (kameru), a rezolucija mu je čak tri megapiksela. Snimljene fotografije i ostali sadržaji i podaci mogu se smestiti u internu memoriju kapaciteta 128 megabajta. Ukoliko ponosnom vlasniku ovog modela to nije dovoljno, memorijski prostor može se proširiti sa 80 megabajta memorijskom karticom microSD (telefon poseduje odgovarajući slot za njeno ubacivanje).
Pored uobičajenih standardnih karakteristika komuniciranja, slanja i prijema poruka (SMS, MMS, elektronska pošta), Samsung SGH-D900 ima i uobičajene aplikacije namenjene poslovnoj primeni – kalendar, rokovnik, beležnicu, kalkulator i druge. Svemu tome pridodate su i atraktivne multimedijalne karakteristike. Telefon ima ugrađen audio-plejer za reprodukciju muzičkih sadržaja u MP3, AAC, AAC+ i eAAC+ formatima. Priključak za Bluetooth slušalice omogućava slušanje muzike u svim okolnostima, a TV izlaz povezivanje sa TV prijemnikom i gledanje video-sadržaja (fotografija, video-klipova) na ekranu znatno većih dimenzija.

5 komentara
 1. Mladen Glišić

  Obzirom da se ne razumem mnogo u mobilne telefone, mogu kao laik reći da je članak o ovom modelu mobilnog telefona dobar. Ipak, mene apsolutno zadovoljava mobilni telefon kojim mogu pozvati i kojim mogu primiti poziv, ostale funkcije nisu mi bitne. Hvala.

 2. Milica Milošević

  Telefon je stvarno super, zadovoljna sam njime. Imam ga već tri meseca i super se pokazao! Preporučujem ga svakom ko želi da priušti sebi zadovoljstvo.

 3. Goran Budimirović

  Svakako je to jedan od najkompletnijih telefona današnjice. Posedujem ga već par meseci i preporučio bih ga svakom ko može sebi da ga priušti.

 4. Dijana Klepić

  Nokia 5300 – proverite taj telefon. Ja ne mogu da stanem da se igram sa njim, 1 GB memorije standard, MP3 player, voice and video recorder. Otkida!

 5. Sara Mikić

  Sasvim su tačne ove tvrdnje. Ja imam taj model i sve što ste ovde naveli je tačno!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike