U trendu

Naučnici: DNK sugeriše da su Britanci pre 10.000 godina imali tamnu kožu i plave oči (VIDEO)

Naučnici iz Velike Britanije saopštili su da DNK s 10.000 godina starog kostura pronadjenog u engleskim pećinama sugerše da je taj čovek imao tamnu kožu i plave oči.

Naučnici iz britanskog Muzeja prirodne istorije i Univerzitetskog koledža u Londonu analizirali su genom „čoveka iz Čedra“, čiji je kostur nadjen u kanjonu Čedar na jugozapadu Engleske 1903. godne. To je najstariji kompletni kostur pronadjen u Velikoj Britaniji.

Ekstrakt DNK izvadjen iz kostiju prema analizama ukazuje na plave oči, tamnu kovrdžavu kosu i „tamnu do crnu“ kožnu pigmentaciju.

Istraživači su naveli da evidencija ukazuje da se bleda koža Evropljana razvila dosta kasnije nego što se ranije mislilo.

Nalazi će biti predstavljeni u dokumentarcu na televiziji Čenel for (Channel 4) 18. februara.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Bas tako. Zeznuo ih njihov Britanac sa Harvarda, koji je objasnio i objavio da je srbski gen star 12 hiljada godina, pa nekih 5 000 godina nema nikoga , te onda idu Sumeri ..Rusi ( 5.5 hiljada godina ) itd, a Srbi su sledbenici genetski i autohtono ljudima iz Vince i Lepenskog vira, koji nisu bili crni ni crveni. Belci dakle, sto se i danas vrlo vidi po nama. U Londonu su do pre 100 i nesto godina fekalije prosto izbacivali kroz prozor na ulice , ljudima na glave itd., iako je prvi poznati kanalizacioni sistem uspostavljen 2.500 godina pre Hrista ( u danasnjem Pakistanu) Da su stari kao sto zele da ubede svet, snasli bi se malo ranije sa npr fekalijama, a ne tek u 19.veku. Stvarno jadno….

  2. bambi

    Britanci pre 400 godina nisu ni postojali Jadno i zalosno ovo sa 10.000 godina.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike