Netfliks predstavio planove za evropsko tržište

Američki onlajn video servis Netfliks predstavio je danas u Parizu svoje planove za Evropu, ključni kontinent za dalje širenje te mreže, gde se početkom maja očekuje prva francuska televizijska serija.

Serija “Marsej” sa Žerarom Depardijeom i Benoaom Mažimelom, izlazi 5. maja, saopštio je Netfliks podsećajući da se naredne godine očekuju i druge evropske serije, kao što je nemački “Dark”.

Generalni direktor Netfliksa Rid Hejstings i direktor programa Ted Sarandos doputovali su iz SAD u Pariz na promociju svoje mreže na evropskom kontinentu.

Posle glavne konferencije za novinare, održane su tribine na kojoj je učestvovala i jedna od zvezda Netfliksa, američki glumac Kevin Spejsi iz serije “Kuća od karata”.

Netlfliks ima 75 miliona pretplanika, medju kojima dva miliona u šest evropskih zemalja gde je ta mreža otvorena u septembru 2014. (Francuska, Nemačka, Belgija, Austrija, Švajcarska i Luksemburg). Ta mreža je prisutna u 190 zemalja.

Netfliks je stekao ugled po svojoj velikoj selekciji televizijskih programa, a takodje i po svojim originalnim produkcijama koje konkurišu tradicionalnim televizijskim kućama, kao što je “Kuća od karata” (House of Cards), koji je dobio više nagrada, uključujući i Zlatni Globus za glavnu glumicu Robin Rajt.

(Beta)

Ostavite komentar