U trendu

Nokia 3310 – „chat phone“

Nokia, proizvođač mobilnih telefona iz Finske, predstavila je svoj najnoviji model. Nosi oznaku 3310 i predstavlja nadgradnju svog predhodnika 3210 („Nokijina kobra“). U odnosu na njega manjih je dimenzija (težina je smanjena sa 155g na 133g). Međutim, glavna prednost je mogućnost komunikacije putem Interneta, tako da se ovaj model lansira kao „chat phone“ (telefon kojim se može chat-ovati sa nekoliko drugih korisnika istovremeno, kao na Internet mreži).

„Chat je vrlo popularan na Internetu i mislimo da će, takođe, biti isti slučaj sa chat-ovanjem mobilnim telefonom“, rekao je zvanični predstavnik Nokia Mobile Phone Tapio Hedman.

Model 3310 namenjen je širokom dijapazonu korisnika, počev od mladih koji od telefona očekuju dopadljiv oblik i dizajn, pa do poslovnih ljudi čiji se zahtevi odnose na funkcionalnost, kvalitet izrade i broj ponuđenih opcija. Kao i kod prethodnog modela, karakterističnog je izgleda i sa unutrašnjom antenom. Poseduje pregledne i lako upotrebljive menije, karakteristične za novije modele ovog proizvođača. Od posebnih opcija treba pomenuti predvidivi unos teksta pri pisanju SMS (Short Message Services) poruka. Time se skoro tri puta brže unosi tekst u odnosu na klasično ispisivanje.

Novi model će biti dostupan širokom tržištu u poslednjoj četvrtini ove godine. Sa pojavom ovog telefona pristupačne cene, Nokia očekuje da će u još većoj meri pojačati svoj status najvećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona.

Još jedna zanimljivost iz Nokie zaslužuje pažnju. Potpisan je licencni ugovor sa muzičkom kućom EMI Group PLC radi osmišljavanja novih melodija za mobilne telefone. Po tom ugovoru pesme iz muzičkog kataloga ovog izdavača će se pripremiti za preuzimanje sa mreže. Melodije će nuditi Service Club Nokia a moći će da se preuzmu slanjem kratkih poziva preko telefona ili korišćenjem sistema Club Nokia Credits. Cena preuzimanja još nije dogovorena. Zanimljivo je da se u tom muzičkom katalogu nalaze pesme velikih imena iz sveta muzike, kao što su: Spice Girls, Sting, Janet Jackson, Aerosmith, Lenny Kravitz, Phil Collins…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar