Nokia 6230: klasičan izgled i napredne funkcije

Nokia je predstavila telefon sa oznakom 6230, koji će se pojaviti u prodavnicama početkom iduće godine. Ovaj model jednostavnog i klasičnog izgleda namenjen je najzahtevnijim korisnicima, kojima su važni brzina, obilje mogućnosti, multimedijalnost i velike mogućnosti prilagođavanja specifičnim potrebama. Telefon radi u GSM, GPRS i EDGE mrežama, na svim frekvencijama koje su u upotrebi u Evropi, Aziji, Africi i Americi.

Za korisnike kojima je bitno korišćenje Interneta ovaj telefon nudi zaista velike brzine prenosa podataka, pa tako u EDGE mrežama brzina preuzimanja datoteka sa Interneta dostiže i 236,6 kbps, što je četiri puta brže od GPRS telefona. U telefon je ugrađena VGA kamera, kojom je moguće praviti fotografije i video-zapise, a zatim ih i slati u obliku multimedijalnih poruka. Novost je upotreba SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) tehnologije, kojom se unapred određuje redosled prikazivanja teksta, fotografija i zvukova u multimedijalnim porukama.

Telefon poseduje i memorijsku karticu koja lako može da se zamenjuje drugom, a na kojoj mogu da se pohrane video-zapisi, fotografije, tekstualne ili MP3 datoteke. Ove poslednje mogu da se slušaju pomoću ugrađenog MP3 plejera, a muzika u ovom formatu može da se iskoristi za pravljenje multimedijalnih poruka, alarma ili pozivnih melodija. Veza sa kompjuterom ostvaruje se pomoću Bluetooth, IrDa ili USB priključka. TCP/IP protokol, koji koristi ovaj model, povećava i brzinu i jednostavnost korišćenja Interneta, uz mogućnost korišćenja elektronske pošte, a pored običnih i multimedijalnih poruka, vlasnici ovog modela moći će i da razmenjuju poruke na način kako to čine korisnici programa ICQ ili Odigo. Nokia 6230 omogućuje i pravljenje privatnih soba za razgovor, u koje mogu da budu pozvani prijatelji ili poslovni partneri.

Korisna adresa:

  • Nokia 6230

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.