najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novi način gledanja video snimka preko mobilnih telefona

Youtube planira potpuno da promeni način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go. U pitanju je aplikacija koja bi trebala da privuče novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gde se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mesto na kom je voditelj YouTubeove radne grupe Niba Jain, zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja sjajno radi i na sporijim brzinama interneta kao i na jeftinijim uređajima.

Noviteti koje donosi YouTube Go su brojni: aplikacija će raditi i kada korisnik nije spojen na internet, a preuzete snimke korisnici će deliti as drugim u blizini putem bežične veze. Osim toga, YT Go će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi animka kako bi mogli da odluče da li žele baš na njega da troše svoje megabajte, a biće im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će megabajta na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvek promeniti način na koji danas pregledamo i delimo video snimke, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike