najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Raspisan javni poziv za tehnološko-razvojne kompanije

Naučno-tehnološki park (NTP) Beograd na Zvezdari raspisao je danas prvi javni poziv za prijem članova – tehnološko razvojnih preduzeća koja žele da posluju u tom novom modernom kompleksu, a prijave se mogu podneti do 9. otkobra.

BEOGRAD – Naučno-tehnološki park (NTP) Beograd na Zvezdari raspisao je danas prvi javni poziv za prijem članova – tehnološko razvojnih preduzeća koja žele da posluju u tom novom modernom kompleksu, a prijave se mogu podneti do 9. otkobra.

Kako je rečeno, očekuje se da će se u tom kompleksu naći kompanije aktivne prvenstveno u oblastima informacionih i komunikacionih tehnologija, biomedicine, novih materijala i nano nauke, zaštita životne sredine i klimatskih promena, energetike, poljoprivrede i hrane.

NTP Beograd je posetio član Gradskog veća Dragomir Petronijević povodom raspisivanju javnog poziva i on je rekao da sve zainteresovane kompanije koje se najviše bave IT sektorom i naučno-tehnološkim razvojem već od danas mogu da jave na poziv.

„Želimo da ovde zaposlimo veliki broj mladih talentovanih ljudi, zatim moramo dovesti kompanije koje se bave tehnološkim razvojem i IT sektorom“, rekao je on i dodao da su sva preduzeća dobrodošla.

Kako je kazao, nakon ovog javnog poziva usledice i poziv za poslovni inkubator gde će mladi moći da razvijaju svoje kompanije, da prave svoja preduzeća i gde će imati svu stručnu pomoć.

Takođe, u sklopu NTP Beograd postojaće i centar za obuku, tako da će ljudi na jednom mestu moći da dobiju nova znanja i da osnuju svoje kompanije, dodao je Petronijević.

Gradski sekretar za privredu Tijana Maljković kazala je da je NTP Beograd osnovan u junu ove godine radi infrastrukturne i stručne podrške različitim vrstama organizacija koje se bave naučno-istraživačkim radom.

„Cilj nam je ubrzani tehnološki razvoj zemlje, plasman novih proizvoda i ideja. Ono što dugoročno želimo da postignemo je zapošljavanje mladih ljudi, stručnih kadrova i povratak velikih stručnjaka iz inostranstva zarad razvitka naše zemlje“, naglasila je Maljković.

V.d. direktor NTP Beograd Gordana Danilović-Grković pozvala je sve tehnološko-razvojne kompanije, domaće i strane, kao i mala, srednja i velika preduzeća da konkurišu i da „nam se pridruže u ovom prostoru kako bi ovde napravili jedno jako tehnološko jezgro“.

NTP Beograd osnovan je u partnerstvu Vlade Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu.

Kako je rečeno, rezultati tog partnerstva su već vidljivi jer je grad Beograd već uspostavio novu direktnu liniju 66, koja saobraća od Vukovog spomenika do NTP Beograd.

Tehnoloska preduzeća da bi postala članice NTP Beograd moraju, pored ispunjenja opštih uslova, da dokažu svoj inovativni, kadrovski i finansijski kapacitet.

Poseti parku je prisustvovala i državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vera Dondur.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike