U trendu

Rezultat saradnje VolksWagen-a i Apple-a – iFox

Ugradnja novih digitalnih multimedijalnih uređaja i sistema u automobile najnovije generacije već je postala standard, tako da ljubitelji muzike mogu da uživaju u kvalitetnoj audio reprodukciji ma gde se nalazili. Jedno od najnovijih rešenja koje je pobudilo veliku pažnju je ugradnja popularnog audio MP3 plejera iPod kompanije Apple Computers. Tom iskušenju nije odoleo ni poznati proizvođač automobila VolksWagen. On je nedavno lansirao na tržište nov model iz svoje serije automobila iFox s ugrađenim Apple iPod plejerom.

VolksWagen iFox je serija malih automobila koja se pojavila pre godinu i po. To je lep i stilizovan automobil, s izuzetno sofisticiranim funkcijama. U proteklih godinu i po pretrpeo je neke male promene u dizajnu, tako da se nedavno pojavila najnovija verzija ovog modela prilagođena evropskom tržištu i standardu. Upravo ta varijanta ostvarena je s ugrađenim muzičkim plejerom iPod kompanije Apple sa dva gigabajta prostora za smeštaj muzičkih sadržaja. Napravljeno je 500 ovakvih modela i ponuđeno na tržištu po ceni od 9.290 evra.

Ugrađeni Apple-ov muzički plejer je zapravo model iPod Nano, koji se pojavio u prodaji u septembru ove godine. On je veličine standardne kreditne kartice debljine oko 0,6 centimetra i težine 43 grama. Ima (i pored malih dimenzija) kvalitetan ekran dijagonale 1,5 inča. Audio sadržaji čuvaju se na fleš memoriji kapaciteta dva ili četiri gigabajta. Na tom prostoru može se smestiti 500, odnosno, 1.000 muzičkih fajlova. Uređaj se napaja baterijom koja mu obezbeđuje oko 14 sati neprekidnog rada, a za njeno punjenje potrebno je oko tri sata vremena.

VolksWagen iFox ima ugrađen radio i CD uređaj Blaupunkt Calgary MP3, zatim adapter za iPod i iPod Nano muzički plejer. Na iPod-u se nalazi logo kompanije VolksWagen, dok je na samom automobilu sa spoljašne strane postavljen logo Apple-ovog uređaja („iPod inside“). Iako je prvi model automobila sa iPod-om ponuđen s memorijskim kapacitetom plejera od dva gigabajta, ponuđena je i varijanta s dvostruko većim kapacitetom – četiri gigabajta. U tom slučaju će i cena iFox-a svakako biti nešto malo viša.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike