Samo sam hteo da probam: Muškarac zagrizao bateriju iPhone-a i prouzrokovao eksploziju (video)

Video na kom je muškarac u prodavnici elektronike u Kini prouzrokovao eksploziju nakon što je zagrizao bateriju iPhone-a osvojio je milione ljudi na internetu. Mini spektakl snimljen sigurnosnim kamerama postavljen je na Miaopaiu, kineskoj platformi za razmenu video sadržaja.

Prema pisanju Taiwan Wews, muškarac je u prodavnicu došao 19. januara kako bi zamenio bateriju svog iPhone-a. Kako bi se uverio da je stvarna baterija koju je želeo da kupi, odlučio je malo da je zagrize, što je u istoj sekundi prouzrokovalo eksploziju.

https://www.youtube.com/watch?v=uBgUboM6Rdk

Iako mu je baterija eksplodirala u lice i jako blizu drugih ljudi, niko nije povređen.

Tačno je kako lažne i falsifikovane litijum-jonske baterije ponekad mogu eksplodirati ili se jednostavno pregrejati, ali metoda testiranja baterije nepoznatog Kineza začudila je mnoge. Još nije poznato da li je baterija eksplodirala jer je bila lažna ili jer je on oštetio zubima.

Apple je nakon priznanja da usporava stare generacije iPhone-a svojim korisnicima ponudio zamenu baterija za 29, umesto 79 dolara, koliko inače koštaju. Nakon što pogledaju video na kom je vrlo lako eksplodirala jedna takva baterija, mnogi će sigurno posumnjati u kvalitet baterija čije cene je Apple snizio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.