najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samsung poziva korisnike da odmah prestanu da koriste Galaxy Note 7

Južnokorejska kompanija Samsung pozvala je sve koji imaju njen model pametnog telefona „Galaxy Note 7“ da odmah prestanu da ga koriste i da ga što pre zamene, pošto su prijavljeni novi slučajevi da su se ti uredjaji zapalili.

Samsung, najveći svetski proizvodjač pametnih telefona, naredio je ranije ovog meseca da se povuku svi telefoni tog modela u celom svetu kada je utvrdjeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uredjaja.

„Pozivamo korisnike da ugase svoje telefone ‘Galaxy Note 7’ i da ih zamene što je pre moguće“, izjavio je predsednih Samsungovg odeljenja za mobilne komunikacije Koh Dong Djin.

Vlasnici tog modela mogu da dobiju  telefone na privremeno korišćenje, a kompanija planira da obezbedi nove baterije od 19. septembra u Južnoj Koreji, a zatim i u drugim zemaljma.

Američka Savezna uprava za avijaciju upozorila je ove sedmice putnike u avionima da za vreme leta ne uključuju i ne pune najnovije modele Samsung pametnih telefona.

Nekoliko aviokompanija je od putnika tražilo da ne uključuju te telefone, a neki avioprevoznici su čak zabranili te modele na svojim letovima.

Odluka o povlačenju 2,5 miliona telefona doneta je samo dve sedmice pošto je počela prodaja tog modela. Do 1. septembra potvrdjeno je da se 35 telefona „Galaxy Note 7“ zapalilo, uglavnom dok se baterija punila.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike