Samsung priprema Galaxy S8

Kako bi Galaksiju S7 podigli prodaju i smanjili negativne posledice celog Note 7 fijaska, Samsung je tokom studenog predstavio nove boje za svoj uspešniji telefon. Ako je verovati glasinama, njegov naslednik Galaksi S8 mogao bi na sledećem Mobilnom svetskom kongresu doneti niz noviteta kojima će korejski div pokušati da nadmaši očekivanja korisnika.

Tako se spominje i opcija od 256 GB memorije za one kojima je potrebno više prostora, a memorija bi trebala da ima i puno veću brzinu. S8 bi dobio i 6 GB RAM-a kako bi sve zahtevnije aplikacije radile sa lakoćom.

Spominju se i verzije od 5,7 i 6,2 inča, rezolucije 2560×1440 piksela, a sa prednje strane bi ostali bez klasičnog home dugmeta. Umesto senzora otiska prsta, telefon bi dobio novi senzor koji se temelji na ultrazvučnoj tehnologiji.

S8 i njegova edge varijanta bi došla sa nedavno najavljenim Snapdragon 835 procesorom ili Samsungovim Eksinos 9 čipom – zavisno od regije.

U nastavku popularnog trenda i Samsung bi dobio dvostruku kameru (12 i 13 megapiksela) sa dvostrukim LED bljeskom. Od novih rešenja tu je još jedan virtuelni asistent, prenosi TweakTown.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike