U trendu

Samsung S3650 Corby

Samsung S3650 Corby je jedan od onih mobilnih telefona koji zaslužuju odlične ocene, koje su obično rezervisane za moćne smartphone modele, a obrazloženje za to je jednostavno. Reč je o telefonu koji je koncepcijski, u svim relevantnim segmentima veoma dobro osmišljen s obzirom na želje i potrebe ciljne grupe korisnika. Njima je, tačnije njihovim roditeljima, cena jedan od najvažnijih faktora, pa odmah na početku treba reći da Samsung S3650 Corby nije skup i imati to na umu pri ocenjivanju njegovih osobina i mogućnosti.
Primera radi, kućište organskog oblika, karakterističnog za dalekoistočnu potrošačku elektroniku, u potpunosti je izrađeno od jeftine plastike. S druge strane, telefon je lagan, dobro leži u ruci i, što je mlađoj populaciji najvažnije, dolazi sa dve lepo dizajnirane maske za promenu izgleda. Uz standardne tastere za regulisanje glasnoće i pokretanje kamere, sa strane uređaja su i Samsungov proprietary ulaz za spajanje s punjačem, računarom i slušalicama, kao i važan taster Hold za zaključavanje ekrana. Slot za microSD kartice nalazi se ispod baterije, ali verovatno mnogi korisnici neće više vaditi memorijsku karticu iz uređaja pošto jednom njome prošire vrlo skromnu internu memoriju. Kapacitivni touchscreen daleko je od vrhunskih modela ovog proizvođača, posebno u pogledu ugla gledanja i vidljivosti na suncu, ali je generalno gledano solidnog kvaliteta i pristojnog odziva, pa ne remeti zadovoljstvo korišćenja izuzetno intuitivnog softvera.
Ugrađena verzija Samsungovog interfejsa TouchWiz vrlo je atraktivno i dosledno dizajnirana. Postoje tri početna ekrana na koje prstom možete dovlačiti widget-e iz trake s leve strane ekrana, a i glavni meni prostire se na tri ekrana. Mlađim korisnicima svideće se iscrpne mogućnosti personalizacije fontovima i slikama i nekoliko praktičnih opcija. Primera radi, tu je kategorija Foto-kontakti, gde se automatski čuvaju kontakti s kojima najviše komunicirate (fotografije ćete, naravno, morati da snimite sami ugrađenom, prilično lošom, ali za tu svrhu dovoljnom kamerom). Zgodna opcija je i otključavanje telefona i pozivanja nekih aplikacija sa zaključanog ekrana gestom, to jest "pisanjem" prethodno definisanog slova prstom po ekranu. Nepostojanje QWERTY tastature (nema ni akcelerometra) malo usporava unos teksta, ali entry level touchscreen telefonu to se ne može ni zameriti.
Ono u čemu ovaj telefon briljira i čime će zaslužiti obožavanje mlađe publike jeste integracija s društvenim mrežama na internetu. Pomoću vrlo jednostavnih widget-a za MySpace, Facebook i Twitter možete osvežiti svoj status, pop-up poruka obaveštava vas o mrežnim aktivnostima vaših prijatelja, a tu je i opcija za upload slika i video zapisa na Facebook, Flickr, YouTube itd. Rad na internetu otežaće vam (tačnije, usporiti) jedino činjenica da Samsung S3650 Corby nema podršku za 3G, što je u stvari praktično jedina ozbiljnija zamerka ovom telefonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.