najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samsungov telefon varničio u avionu

Indijska aviokompanija „IndiGo“ saopštila je danas da je mobilni telefon „Samsung Nout 2“ emitovao dim i varnice tokom leta od Singapura do indijskog grada Čenaja.

Kompanija je navela da je telefon pronadjen u torbi jednog od putnika koja je stajala u gornjoj pregradi pošto su ostali putnici prijavili da se u avionu oseća miris dima.

U saopštenju se dodaje da nije bilo vatre, ali da su varnice i dim poticale od telefona, kao i da je posada upotrebila aparat za gašenje požara, dok je telefon stavljen u kontejner sa vodom u toaletu.

Avion je normalno sleteo na aerodrom u Čenaju, na jugu Indije, a svi putnici su se bez problema iskrcali, navela je kompanija.

„IndiGo“ je dodao da će telefon biti poslat na analizu kako bi se utvrdio uzrok incidenta, a čelnici kompanije „Samsung“ nisu se oglasili povodom tog slučaja.

„Samsung“ je nedavno povukao sa tržišta 2,5 miliona najnovijih telefona „Nout 7“ posle niza prijava o paljenju baterije zbog fabričke greške, a vlasti nekoliko zemalja zabranile su njihovu upotrebu u avionu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike