Sedam tajnih mesta na Gugl mapi

Među sedam tajnih mesta koje se ne mogu videti na Gogl mepi je vazdušna baza Volkel, Agencija za državnu bezbednost Tajvana, NATO baza Galenkirhen, Izrael i granica SAD i Meksika, objavio je portal Biznis insajder.

Vazdušna baza Volkel se nalazina pola puta između holandskih gradova Aindhove i Nijemegena, a sudeći prema dokumentima koje je objavio Vikiliks, američka vojska navodno je tamo smestila 22 nuklearna projektila zaostala i perioda Hladnog rata.

Nedaleko od španske obale Mediterana nalazi se parče crnila na Guglovim kartama, a pretpostavlja se da se tamo još uvek nalazi američki radarski sistem za nadlgedanjej tog dela Sredozemlja.

Jedno od mesta, koje nije moguće videti na Gugl mapi je i brdo iznad tajvanskog glavnog grada Taipeja, gde je smeštena njihova obaveštajna agencija (National Security Bureau), preneo je zagrebački portal Ekspres.

Njihovo ogromno sedište ima samo jedan putni prilaz i toliko je tajno da ga nije mguće videti na satelitskim snimcima.

Što se Izraela tiče, neke snimke je mguće videti iz vazduha, ali ih nijemoguće povećati, a sve zgrade su zamućene. Čini se, kako se navodi, da je to namerno zato što je slična situacija sa svim delovima Izraela.

Takođe, uz samu granicu Nemačke i Francuske, nedaleko od Kelna nalazi se gradić Galenkirhen, a najzanimljivije je to što je na samo nekoliko kilometara od tog mesta smeštena NATO vazdušna baza, koja je dobrim delom zamućena.

I nedaleko od španskog grada Kartagena tamna mrlja nešto skriva.

Najzad, granicu između SAD i Meksika velikim delom čini reka Rio Grande. Međutim, jedan deo reke u okrugu Hudspet u Teksasu je zamućen. Dvadesetak kilometara granice u blizini Sjudad Juareza je zamućeno, a veruje se da je to urađeno kako bi se otežalo krijumčarenje ljudi i narkotika preko granice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.