Senzacija: Osnovana prva država u svemiru, već ima 211.000 stanovnika! (video)

Planeta Zemlja je danas ispisala novu stranicu svoje istorije.

Sa nje je u svemir, bar kada je reč o državljanstvu, otišlo 211.000 stanovnika koji su od danas – Asgarđani.

Asgardija je prva država u svemiru, osnovana pre 40 sati i već sada ima veliki broj onih koji su aplicirali za državljanstvo.

Dolaze iz 217 zemaljskih država.

Najviše ih je iz Kine (28.000), uglavnom imaju od 18 do 35 godina, a čak 130.000 je iz država u kojima je engleski maternji jezik.

Ruski raketni naučnik milijarder Igor Ašurbejli (53) objavio je u oktobru 2016. da osniva prvu nezavisnu državu u svemiru.

Sledeći korak je članstvo u Ujedinjenim nacijama, a za 8 godina kažu da će imati prvog putnika u svemiru.

Asgarđanin može da postane svaka punoletna osoba koja ima imejl adresu bez obzira na pol, nacionalnost, rasu, religiju ili finansijsku sigurnost, čak i bivši osuđenici ako dokažu da su se popravili i da su korisni članovi društva. Jedino što je za sada problem je to što je 83 posto „stanovnika“ muškog pola.

Ova država će biti prisutna u svemiru pomoću niza satelita: prvi, Asgardija-1, biće lansiran septembra 2017, objavio je Ašurbejli na konferenciji za novinare ove nedelje u Hongkongu, prenosi Avaz.

„Želimo da pružimo istu mogućnost svima koji žele da urade nešto za svoju zaštitu. Naš pravi dom nije kuća ili grad gde smo rođeni. Naš dom je planeta Zemlja i želimo da je zaštitimo. Ovo nije maštarija. Put na Mars, u druge galaksije – te stvari su laž. Ja imam sasvim drugu nameru“, izjavio je Ašurbejli.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike