Sigurna kupovina na eBay-u

Neprijatna iznenađenja i prevare mogući su na najvećoj svetskog virtuelnoj prodavnici kao i na onima u vašem gradu. Zato ćemo vam ponuditi nekoliko saveta kako da trgovinu obavite što sigurnije.
eBay je svoj život započeo kao aukcijska internet stranica za pojedinačne korisnike, a s vremenom su im se pridružili i mnogobrojni trgovinski lanci koji svoje nove i polovne ili oštećene artikle prodaju većinom za definisanu cenu. Posledica rasta ponude je, nažalost, veća opasnost od prevare. Na svu sreću, uz nekoliko mera opreza kupovina na eBay-u može biti prilično sigurna.
1. Registrujte se na PayPal servisu. Najpoznatiji servis za online plaćanje je u vlasništvu eBay-a, pa nudi i dodatne mere zaštite u slučaju da se prevara dogodi, ali i osiguranje od prevare do određene svote novca. Korišćenjem PayPal-a broj svoje kreditne kartice ostavljate samo tom renomiranom servisu, a ne svakom trgovcu od kojeg ste nešto kupili.
2. Pažljivo pročitajte opis proizvoda koji želite da kupite. Pored opisa, pažnju treba posvetiti i uslovima kupovine, kao i troškovima dostave. Ako niste zadovoljni informacijama koje su vam na raspolaganju, nemojte se ustručavati da pošaljete upit prodavacu. Možete to uraditi za vreme trajanja aukcije, a ako je predmet na slobodnoj prodaji za fiksnu cenu, onda imate više nego dovoljno vremena za komunikaciju s prodavcem.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike