U trendu

Sky nudi nov, romantičan mobilni

Mobilnim telefonima često se dodeljuju mnogi epiteti i neobični nazivi. Evo jednog koji je nazvan romantičnim, verovatno zahvaljujući blagim i zaobljenim linijama i talasastoj tastaturi. Telefon se nalazi u ponudi kompanije Sky, a njegov puni naziv je Romantic Wave Slim Phone. Pored ovog opisnog naziva, tu je i oficijelna oznaka modela – Sky IM-S300.
Moglo bi se reći da je upravo izgled jedan od najvažnijih aduta ovog kliznog modela. Krase ga izuzetno elegantna linija, vrlo mala debljina i efektan dizajn spoljnih tastera. Izrađuje se u crnoj ili beloj boji. Atraktivnost dizajna povećana je ljubičastim pozadinskim svetlom na prednjoj tastaturi (ostvarenim LED diodama u toj boji). Iznad tastature je TFT LCD ekran dijagonale 2,2 inča, sa QVGA rezolucijom (240 x 320 piksela) i 262.000 boja. Sky IM-S300 ima ugrađenu digitalnu CMOS kameru za snimanje i reprodukciju fotografija i video inserata i s funkcijom digitalnog zuma. Rezolucija kamere je skromna – 1,3 megapiksela.
Značajna mogućnost (i novi adut) ovog modela jeste i podrška za mobilne mreže treće generacije i usluge koje pruža ta mreža. Pored uobičajenih usluga, telefon ima ugrađen Qualcomm MSM6550 čipset kao podršku za prijem video signala i mobilne televizije (za tu uslugu, pored ovog čipa, ugrađena je i interna antena). Jedna od usluga u okviru mobilne televizije je preuzimanje video sadržaja (filmova, serija i drugih) na zahtev i po želji korisnika (VOD – Video-on-Demand). Pristup Internetu se kod ovog telefona, kao i kod svih novijih modela, podrazumeva.
Ostale funkcije ovog romantičnog modela uključuju audio MP3 i video plejer, funkciju diktafona, infracrveni i USB port za povezivanje s drugim uređajima i druge uobičajene mogućnosti savremenih modela – foto-album, foto-editor, mobilne igre, digitalni rečnik, adresar za 2.400 kontakta, elektronska pošta, kalendar, kalkulator, štoperica i druge. Atraktivan dizajn i bogata funkcionalnost ovog modela iz Južne Koreje imaju i solidnu cenu. U valuti matične zemlje ona iznosi 400.000 do 500.000 korejskih vona, što bi, prevedeno u američku valutu, iznosilo 426 do 532 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.