U trendu

Sony Ericsson G700

Sony Ericsson G700 je jedna od najboljih ponuda na tržištu, prosto zato što na njemu zasad nema pravog konkurenta. Prvi model koji bi mogao da mu bude konkurencija pojaviće se tek za oko godinu dana, što je, kada su u pitanju mobilni telefoni, dug period. Iako telefon nema ugrađen GPS, inženjeri kompanije su se zaista potrudili da kreiraju odličan telefon – i u tome su uspeli. Prema tome, ovaj model svakako treba da stavite na svoju kratku listu uređaja koji imaju ekrane osetljive na dodir, a koje biste želeli da posedujete.
G700 ima ekran dužine dijagonale 2,4 inča. Ovaj ekran može da prikaže sliku rezolucije 240×320 piksela i 262.144 boje (TFT). Te specifikacije su manje-više u skladu s modernim rešenjima, ali ovaj ekran poseduje i jedan bitan dodatak – osetljiv je na dodir. Prekriven je specijalnim plastičnim slojem, sličnim onom koji je iskorišćen kod modela Sony Ericsson W960i. Navigacija modelom G700 bazirana je na dodiru, što je lep detalj koji vam je na raspolaganju, a treba imati u vidu i to da zahvaljujući zaštitnom sloju ekran neće biti prevelik magnet za otiske prstiju. Kvalitet slike koji obezbeđuje ekran modela G700 ne daje nam nikakav razlog da se žalimo – adekvatno je svetao i poseduje isti takav kontrast, nema izbleđivanja boja. Pri izlaganju sunčevim zracima ekran telefona Sony Ericsson G700 ne gubi ništa od svoje čitljivosti. Numerička tastatura nudi pravo uživanje – tasteri su konvencionalne veličine i imaju odgovarajuću putanju pri pritisku. Lokalne edicije telefona karakterisaće dva reda malenih oznaka na svakom tasteru. S obzirom na to da su ove oznake dosta sitne, s uključenim pozadinskim osvetljenjem tastature, a pri izloženosti sunčevim zracima, nećete uvek biti u mogućnosti da vidite svaku oznaku na svakom tasteru, mada ih je u mraku vrlo lako pročitati.
G700 poseduje 3MP kameru bez autofokusa i sa LED blicem. Interfejs ove aplikacije je temeljno prerađen, tako da sada podseća na CyberShot proizvode, a pored toga podešen je za navigaciju dodirom s velikim i vrlo zgodnim thumbnail-ovima. Dokle god u obzir uzimamo tip telefona kakav je G700, snimci nastali njim su odlični, sa zasićenim bojama i dubinom fotografija. Telefon se isporučuje sa Web pretraživačem Opera 8 kao podrazumevanim. U pitanju je jedan od trenutno najboljih pretraživača namenjenih ovakvoj vrsti uređaja, kome je jedini suparnik verzija 2 pretraživača S60 platforme. Pretraživač može da radi i u portrait i landscape režimima, podržava cookie-je i skalira strane, tako da mogu cele da stanu na ekran telefona. G700 koristi standardnu Li-Pol bateriju kapaciteta 950mAh (BST-33), koja prema tvrdnji proizvođača, korisniku obezbeđuje 12 časova razgovora i 380 sati rada telefona u režimu mirovanja. Uprkos činjenici da ovaj uređaj ima samo jedan zvučnik, njegove melodije zvona su vrlo glasne, čak i iznad prosečnog nivoa uređaja na tržištu.
Što se tiče nedostataka, koji su neizbežni za svaki telefon, G700 nema EDGE; za one koji imaju potrebu za 3G povezivanjem ovo će zaista biti kritična mana. WiFi je još jedna od karakteristika koju bismo želeli da ovaj telefon poseduje, ali s druge strane, korisnicima je na raspolaganju model G900, koji ima ovu karakteristiku, plus 5MP kameru, za ne naročito višu cenu. Model Sony Ericsson G700 naći će se u prodaji s cenom od 440 evra, koja ga automatski kvalifikuje kao najjeftiniji smart telefon koji ima ekran osetljiv na dodir.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike