U trendu

Sony Ericsson P900

Krajem oktobra kompanija Sony Ericsson predstavila je svoj novi „pametni“ telefon sa oznakom P900, manji, brži i lakši za upotrebu od prethodnika P800, koji je postigao veliki uspeh na tržištu. U poređenju sa P800, novi model ima mogućnost snimanja filmova, veći memorijski kapacitet, ekran koji prikazuje 65.000 boja i osetljiv je na dodir, kao i sve funkcije koje poseduju PDA uređaji.

Dugo očekivani naslednik modela P800 ima ugrađenu VGA kameru, kojom mogu da se snimaju filmovi u formatu MPEG4, a zatim i pošalju na drugi telefon u obliku multimedijalne poruke. Fotografije se kamerom snimaju u samo dva poteza, a zatim jednostavno šalju na drugi telefon ili PC – infracrvenom ili Bluetooth vezom, pomoću USB kabla, elektronskom poštom ili u obliku multimedijalne poruke. Slika na ekranu, bilo da je u pitanju grafika, fotografija ili video-snimak, kod modela P900 mnogo je bolja nego kod prethodnika, koji može da prikaže samo 4.096 boja.

Za one koji vole da igraju igre na telefonu P900 biće otkrovenje, jer postoji veliki broj Java igara pisanih za njega koje mogu da se skinu sa mreže. Uz svaki telefon dobije se i CD sa programima, među kojima je igra V-Rally1, u kojoj se trka odvija u trodimenzionalnom okruženju. Uz polifone zvukove i stereo-slušalice, zadovoljstvo igranja na mobilnom telefonu zaista je podignuto na viši nivo.

Memorija je veličine 48 Mb, od čega je korisniku na raspolaganju 16 Mb za smeštanje slika, video-zapisa, muzike ili drugih fajlova. Dodatna memorija je u obliku memorijskih štapića Memory Stick Duo maksimalnog kapaciteta 128 Mb. Model P900 ima ugrađeni čitač Opera, pomoću koga je moguće pregledati HTML, WAP i cHTML stranice, pri čemu se sadržaj stranica prilagođava i po potrebi smanjuje, tako da nije potrebno horizontalno skrolovanje kako bi se sve videlo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.