SonyEricsson Z600

U nameri da osvoji veći segment tržišta i ojača svoju poziciju u odnosu na druge proizvođače mobilnih telefona, kompanija SonyEricsson ove jeseni nudi nove modele mobilnih telefona. Oni su ne samo praktični, moćni i multimedijalni već i zabavni i neobični. Najskuplji model biće Z600, prvi preklopni model kojem može da se menja spoljašnja maska.

Multimedijalnost telefona ogleda se u ugrađenoj digitalnoj kameri i ekranu koji prikazuje 65.000 boja, kao i QuickShare tehnologiji, koja omogućuje jednostavno slanje snimljenih fotografija drugom mobilnom telefonu, kompjuteru ili štampaču pomoću multimedijalnih poruka, e-mail poruka ili bežičnim putem. SonyEricsson ovaj telefon reklamira kao model za slikanje i igranje. Pored ugrađenih igara, moguće je s Interneta skidati i dodatne, a uz podršku za Java igre, tu je i zanimljivo rešenje kojim se briše granica između telefona nove generacije i konzola za igranje.

To zanimljivo rešenje predstavlja gamepad, koji se priključuje s obe strane telefona, tako da se za igranje više ne upotrebljava tastatura telefona, što je bio nemali problem kod dosadašnjih modela koji su nudili igre. Ma kakva bila tastatura, na mobilnim telefonima dugmići su uvek mali i nepraktični za dugu upotrebu. Uz dodatak ovakve posebne tastature za igranje i uz ekran u boji i polifone zvukove, Z600 postaje prava minijaturna konzola za igranje koja u ovom segmentu prevazilazi sve dosad ponuđene modele nove generacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.