U trendu

Tramp osudio odluku Fejsbuka o zabrani pristupu toj društvenoj mreži

Bivši predsednik SAD Donald Tramp (Trump) danas je nazvao „potpunom sramotom“ odluku Fejsbuka (Facebook) o suspendovanju njegovih naloga na toj društvenoj mreži.

Nadzorni odbor Fejsbuka odlučio je ranije danas da podrži odluku uprave o zabrani Trampu da objavljuje poruke na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram. 

„Ono što su učinili Fejsbuk, Tviter i Gugl apsolutna je sramota“, rekao je Tramp. 

„Oduzeta je sloboda izražavanja predsedniku SAD jer se ludaci iz radikalne levice plaše istine, ali će istina ionako izaći na videlo, veća i jača nego ikada“, rekao je Tramp aludirajući na rezultate predsedničkih izbora u SAD koje smatra pokradenim. 

Nadzorni odbor Fejsbuka, čije su odluke obavezujuće, naveo je da je Tramp svojim komentarima 6. januara, na dan nereda na Kapitol hilu u Vašingtonu „stvorio okruženje sa mogućim ozbiljnim rizikom za izbijanje nasilja“.

„U trenutku objavljivanja Trampovih poruka, postojao je jasan i neposredan rizik od nanošenja štete i njegove reči podrške onima koji su umešani u nerede legitimisali su njihove nasilne akcije“, naveo je nadzorni odbor Fejsbuka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.