najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trodnevni festival Pametni gradovi počinje u petak u Beogradu

Trodnevni festival Pametni gradovi “Smart Cities Festival 2017” tokom kojeg će, izmedju ostalog, biti ukazano na uticaj tehnologije u rešavanju društvenih problema počeće u petak, 26. maja u Beogradu, najavio je organizator Fridrih Nauman fondacija.

Centralni dogadjaja festivala je trodnevna konferencija na kojoj će eksperti iz regiona i Evrope govoriti o funkcionisanju “pametnih gradova”.

Posetioci će moći da saznaju šta su izazovi velikih gradova i koja je ključna strategija da budu održivi.

Na festivalu će biti priredjena radionica “CityOS Air Story” o tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta vazduha, kao i brojne druge.

“Mnogi gradovi već sada koriste sav svoj potencijal, čineći urbanu sredinu boljim mestom za život, ali šta je sa gradovima u kojima mi živimo kao što su Beograd, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo”, upitali su organizatori.

Na festivalu će na pripremi inovativnih rešenja za integraciju izbeglica raditi stručnjaci, aktivisti, studenti društvenih nauka i izbeglice.

“Smart Cities Festival 2017” je deo Incijative “SmartCity.Education”, koju je Fondacija Fridrih Nojman započela 2014. godine na Zapadnom Balkanu, s ciljem da pripremi ključne aktere gradova, da podstakne kreativnost i inovativnost, i doprinese razvoju gradova.

Festival počinje u petak u 10 časova u Hotelu “Radison Blu Old Mil”, a trajaće do nedelje, 28. maja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike