Trodnevni festival Pametni gradovi počinje u petak u Beogradu

Trodnevni festival Pametni gradovi „Smart Cities Festival 2017“ tokom kojeg će, izmedju ostalog, biti ukazano na uticaj tehnologije u rešavanju društvenih problema počeće u petak, 26. maja u Beogradu, najavio je organizator Fridrih Nauman fondacija.

Centralni dogadjaja festivala je trodnevna konferencija na kojoj će eksperti iz regiona i Evrope govoriti o funkcionisanju „pametnih gradova“.

Posetioci će moći da saznaju šta su izazovi velikih gradova i koja je ključna strategija da budu održivi.

Na festivalu će biti priredjena radionica „CityOS Air Story“ o tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta vazduha, kao i brojne druge.

„Mnogi gradovi već sada koriste sav svoj potencijal, čineći urbanu sredinu boljim mestom za život, ali šta je sa gradovima u kojima mi živimo kao što su Beograd, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo“, upitali su organizatori.

Na festivalu će na pripremi inovativnih rešenja za integraciju izbeglica raditi stručnjaci, aktivisti, studenti društvenih nauka i izbeglice.

„Smart Cities Festival 2017“ je deo Incijative „SmartCity.Education“, koju je Fondacija Fridrih Nojman započela 2014. godine na Zapadnom Balkanu, s ciljem da pripremi ključne aktere gradova, da podstakne kreativnost i inovativnost, i doprinese razvoju gradova.

Festival počinje u petak u 10 časova u Hotelu „Radison Blu Old Mil“, a trajaće do nedelje, 28. maja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike