najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tviter bio u prekidu u više zemalja

Milioni korisnika Tvitera imali su jutros teškoće pri pristupu toj društvenoj mreži u više zemalja, javljaju svetske agencije.

Kompanija Tviter koja ima 320 miliona aktivnih korisnika je u Tviter poruci napisala da zna za problem i da pokušava da ga reši. Poruka je poslata u 9.44 po centralnoevropskom vremenu.

Kada korisnici pokušavaju da pristupe mreži pojavljuje se znak da je došlo do tehničke greške.

Servis je prekinut u više evropskih zemalja, biroi agencije Frans pres u Parizu, Londonu, Moskvi i Kijevu nisu mogli da se povežu na mrežu gotovo sat i po.

Krajem prepodneva mreža je proradila u Londonu i Parizu. Kada se povratio servis haštag #twitterdown (prekidtvitera) bio je najviše deljen na toj društvenoj mreži.

Servis je i dalje u prekidu u Rusiji, prema navodima lokalnog biroa agencije Frans pres.

Korisnici su preko Fejsbuka takodje javili da je bilo prekida Tvitera u Brazilu, na Filipinima, u Ugandi, Nemačkoj, Južnoj Africi i Litvaniji. Prekida je bilo i u Srbiji.

Izveštaji o prekidima počeli su da se pojavljuju i u SAD, ali za sada je nepoznato koliko su rasprostranjeni, javila je agencija AP.

Tviter često ima prekide, ali uglavnom kratke. U julu 2012. mreža je bila paralizovana dva sata zbog incidenata u njenim centrima podataka.

Tviter je imao nekoliko poremećaja servisa ove godine. Neki korisnici juče nisu mogli da mu pristupe na mobilnom telefonu i na internetu oko deset minuta, a servis je bio poremećen oko 20 minuta u petak.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike