najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Evropi zamenjeno gotovo 60 odsto Note 7 smartfona

Južnokorejska kompanija Samsung potvrdila je da je u Evropi do sada zamenjeno 57 odsto Galaxy Note7 uređaja od kako je započeta ta akcija zbog problema sa baterijama koje su u nekoliko slučajeva registrovanih u svetu eksplodirale prilikom punjenja.

“Od 19. septembra, 90 odsto korisnika Galaxy Note7 koji su zamenili svoje uređaje širom Evrope odabralo je da uzme zamenski Galaxy Note7, dok je tri procenta odabralo neki drugi Samsung Galaxy telefon”, navodi se u saopštenju predstavništva Samsunga u Beogradu.

Kompanija je tokom akcije zamene sve vreme apelovala na sve vlasnike Galaxy Note7 telefona u Evropi da ugase svoje uređaje i zamene ih kroz aktuelni Samsungov program zamene.

Na osnovu trenda zamene uređaja, predviđa se da će se program u Evropi završiti početkom oktobra. Samim tim, u Samsungu predviđaju da će prodaja Galaxy Note7 telefona u Evropi krenuti od 28. oktobra, pod uslovom da se program zamene završi u potpunosti.

“Naša poruka da je bezbednost najvažnija je stigla do vlasnika Galaxy Note7 telefona, koji čine pravu stvar zamenom svojih uređaja za nove“, rekao je Saša Oravec, direktor telekomunikacija u kompaniji Samsung za SEAD region.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike