najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Kini 710 miliona korisnika interneta

U Kini ima 710 miliona korisnika interneta, što čini gotovo 52 odsto ukupnog stanovništva, pokazuju zvanični podaci sračunati zaključno sa junom, prenela je agencija Sinhua.

Prema podacima kineskog Internet informacionog centra, u junu je broj korisnika interneta porastao za 21,3 miliona, što je rast od 1,3 odsto u odnosu na kraj 2015. godine.

Gotovo 27 odsto, odnosno 191 milion korisnika interneta je u seoskim područjima Kine, a broj onih koji koriste internet preko „pametnih“ telefona dostigao je 656 miliona, što je 92,5 odsto ukupnog broja korisnika interneta.

U proseku, Kinezi provedu 3,8 sati svakog dana na mreži, 92 odsto koristi neku od platformi za razmenu poruka, a gotovo 80 odsto služi se aplikacijama za praćenje vesti.

Medju najpopularnijim aplikacijima u Kini su i platforme za slušanje muzike i gledanje video sadržaja, kao i one za onlajn plaćanje.

Veliki porast, od 40 odsto, beleže aplikacije pomoću kojih se može poručiti hrana, tako da je ovu internet uslugu u Kini u prvih šest meseci ove godine koristilo 146 miliona ljudi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike