U trendu

Uvoz linkova iz N.Navigator-a u I.Explorer

Ako želite da pređete sa Netscape Navigator-a na Internet Explorer, moguće je izvršiti uvoz-izvoz (Favorite-Bookmark) linkova. Ova procedura važi i kada želite da oba browser-a zajedno koegzistiraju na jednoj mašini. Obradićemo proceduru uvoza bookmark-ova iz Navigator-a u Internet Explorer, i to korak po korak:

  • Otvorite Internet Explorer i idite na meni „File> Import and Export…“.
  • Pokrenuće se čarobnjak „Import/Export Wizard“, gde u prvom prozoru kliknite na „Next“.
  • U sledećem koraku biramo da li ćemo vršiti „uvoz“ ili „izvoz“, i koju vrstu informacija (Cookies – Favorites). Ovde kliknite na „Import Favorites“, pa potom na „Next“.
  • U sledećem koraku biramo izvor za „uvoz“, podrazumevani izvor je jedan od postavljenih profila Netscape Navigator-a. Ali možete i da izaberete drugi izvor klikom na donje radio-dugme. Inače, Netscape Navigator čuva podatke o „omiljenim“ linkovima u fajlu pod nazivom „bookmark.htm“. Kada ste izabrali profil kliknite na „Next“.
  • Čarobnjak će nas sada „upitati“ u koji, od postojećih foldera želite da smestite linkove za uvoz. U ovom koraku ne možete da kreirate novi folder, tako da ako želite da sve linkove postavite u neki novi folder, prvo kreirajte folder, pa potom pokrenite ovaj „čarobnjak“. Znači, izaberemo folder i kliknemo na „Next“.
  • I došli smo do poslednjeg koraka, gde je dovoljno da kliknete na „Finish“. Kada je procedura završena, dobićete poruku o uspešnosti „uvoza“ („Successfully imported favorites“).
Kada ste izvršili uvoz, izaberite meni „Favorites“ i odgovarajući folder (onaj koji ste izabrali za uvoz), i vaši omiljeni linkovi biće tu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.