Većina korisnika još uvek ne želi da plaća YouTube

Kada je YouTube pre godinu dana lansirao poseban servis pod nazivom YouTube Red, a čije korišćenje se plaća, malo je analitičara pretpostavljalo da će ovaj poduhvat biti više nego loš.

YouTube Red je odgovor na videoservise kao što su Netflix i Hulu, čiji korisnici uživaju u sadržaju pod uslovom da pristanu na mesečni račun. Nakon godinu dana rada i prema nezvaničnim informacijama, YouTube Red ima svega 1,5 miliona korisnika uz dodatnih milion na „trial“ verziji.

YouTube Music, još jedan alternativni YT servis, je također nedostupan za one koji nemaju otvoren račun na Redu. Brojevi se čine još manjim ukoliko u obzir uzmemo da je YouTube najveći besplatni videoservis na svetu koji na mesečnoj bazi koristi više od milijardu osoba. Čini se da interes za monetizirani YouTube nije opravdao očekivanja kreatora, prenosi The Verge.

Ono što govori u korist YouTubea jeste činjenica da je Red dostupan u samo četiri države sveta – SAD-u, Meksiku, Australiji i Novom Zelandu. Ono što ne govori u prilog najvećem videoservisu na svetu jeste činjenica da su drugi monetizirani servisi poput Tidala, koji čak trpi svojevrsnu nepopularnost, rasli znatno brže u prvih 12 meseci.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike