najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Verajzon pravi ponudu za preuzimanje Jahua

Američki telekomunikacioni gigant Verajzon planira da dostavi ponudu vrednu 3,0 milijarde dolara za preuzimanje Jahuove osnovne internet delatnosti, izvestio je noćas Volstrit DŽornal.

Pozivajući se na osobu upoznatu sa dešavanjima, njujorški poslovni dnevnik je naveo da se očekuje da je Verajzon dostavio ponudu u ponedeljak, u roku za drugi krug nadmetanja i da se predviđa da će biti i trećeg kruga, prenosi agencija Frans pres.

Verajzon, u čijem je vlasništvu AOL, postao je jedan od vodećih kandidata za preuzimanje Jahua pošto su duga “zvučna imena” navodno odustala, prema navodima američkog finansijskog lista.

Jahu, internet pionir koji je pao iza rivala kao što su Gugl i Fejsbuk, saopštio je da razmatra mogućnost prodaje u okviru napora za oživljavanje rasta, s naglaskom na mobilne korisnike.

Generalna direktorka Jahua, Marisa Majer, do sada nije uspela da oživi kompaniju, koja je u februaru najavila otpuštanje 15 odsto zaposlenih i sužavanje svog poslovnog fokusa, jer istražuje “strateške alternative”.

Mediji su prošlog meseca izvestili da je milijarder Voren Bafet, vlasnik investicionog fonda Berkšir Hatavej, pristao da zajedno sa osnivačem i predsednikom kompanije “Kviken loans” (Quicken Loans), Danom Gilbertom, napravi ponudu za glavnu imovinu Jahua.

Gilbert je ujedno i vlasnik košarkaškog tima Klivlend Kavalirs koji igra u NBA ligi.

Prema pisanju Volstrit DŽornala, očekuje se da je i privatna investiciona kompanija TPG dostavila ponudu za drugi krug.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike