najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Whatsapp ipak ne briše sve razgovore

Ukoliko koristite iOS uređaj, delovi WhatsApp razgovora koje ste smatrali obrisanim mogli bi još uvek da budu prisutni na vašem uređaju, tvrdi istraživač sigurnosti, a prenose strani mediji.

Džonatan Ziziarski, specijalista za Eplov operativni sastav, rekao je da svi razgovori ostavljaju ‘forenzički trag’ na uređaju čak i ako ste ih obrisali, očistili ili arhivirali.

Ikao su podaci označeni kao da su obrisani, Ziziarski je otkrio da se mogu povratiti koristeći tzv. forenzičke alate, jer se nije ponovo pisalo po tim podacima, odnosno sektorima u memoriji. ‘Transkripti tih obrisanih razgovora mogu uključivati i obrisane poruke’, rekao je Ziziarski.

‘Prisutnost obrisanih podataka na sigurnom uređaju inače nije veliki problem, ali kada ti podaci putuju van uređaja toliko slobodno kao što je to slučaj sa WhatsAppovom bazom podataka, tada to može da bude ozbiljna sigurnosna pretnja’, objasnio je Ziziarski.

WhatsAppova baza podataka kopira se sa Ajfona putem iCloud servisa, a enkripcija u iCloudu nije tako jaka kao ona koju koristi WhatsApp. Informacijama međutim ne može da pristupi ni WhatsApp nijedna treća strana.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike