Word – Automatsko pokretanje pri podizanju sistema

Svi mi čim dođemo na posao, uključujemo naše računare (naravno, ako je posao vezan za rad sa njima), a zatim većina nas pokreće i Word aplikaciju. I po Microsoft-ovim, i po istraživanjima drugih marketinških agencija, Word je program koga koristi najviše korisnika. Ako i vi spadate u ovu veliku grupu, možete podesiti Windows da automatski pokreće i Word prilikom „podizanja“ računara.

Ovo ćete uraditi na sledeći način:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na „Taskbar“, van svih dugmića, i izaberite opciju „Properties“.
  2. Otvoriće vam se prozor „Taskbar Properties“, u kome treba da pređete na karticu „Start Menu Programs“.
  3. Kliknite na dugme „Add“ pa će vam se otvoriti novi dijalog – „Create Shortcut“. U polje „Command line:“ treba upisati putanju do izvršnog fajla „winword.exe“. Kod podrazumevane instalacije putanja je sledeća „c:Program FilesMicrosoft OfficeOfficeWinword.exe“. Ukoliko ste Office instalirali na drugo mesto, onda preko dugmeta „Browse“ dođite do ovog fajla.
  4. Kliknite na „Next“ i prećićete u sledeći korak, gde treba da odredite folder gde će se smestiti nova prečica.
  5. U polju „Select folder to place shortcut in:“, sa dvostrukim klikom izaberite folder „StartUp“. Potom će vam se otvoriti dijalog prozor „Select a Title for the Program“ gde treba da odredite koji će naziv nositi prečica. Možete ostaviti postojeći (Winword) ili izvršiti promenu.
  6. Kliknite na „Finish“.
  7. Kliknite na „OK“.
Na ovaj način ste Word ubacili u folder „StartUp“, pa će se pri svakom narednom podizanju sistema automatski pokretati i Word.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.