U trendu

Word

U nekim slučajevima, kod nekih dokumenata, može vam se javiti potreba da štampate dokumente u obrnutom redosledu stranica. Ova potreba može biti izražena kada vam je potreban suprotan redosled stranica radi dalje obrade i koričenja, ili u slučajevima kada štampate na ink-jet štampačima, kod kojih je prirodan obrnut redosled, zato što stranice izlaze štampom nagore (zbog sušenja mastila). Takođe, i mnogi laserski štampači poseduju kasete u koje se stranice na izlazu ređaju obrnutim redosledom i licem nagore.

Da biste sebi olakšali posao i na ovakvim štampačima dobili uredno složene stranice dokumenta, u Print dijalogu (meni File> Print), u donjem levom uglu kliknite dugme Options. Otvoriće vam se novi dijalog prozor Print, u kome na kartici Print, unutar sekcije Printing options, treba potvrditi polje Reverse Print Order (obrnuti redosled štampe). Nakon ovoga, samo kliknite dugme OK i izaberite ostale opcije za štampanje. Od sada će se svi dokumenti štampati u obrnutom redosledu.

Posebna priča odnosi se za pomenute ink-jet štampače. Radi se o tome da ovi štampači u svom softveru za podešavanje imaju istu ovu mogućnost podešavanja redosleda štampe. Zato pazite da ako uključite obrnuti redosled štampe u programu za podešavanje štampača, ne morate to isto raditi i u Wordu. Inače, ponovo ćete dobiti neželjen, obrnuti redosled štampanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.