U trendu

YouTube HD Transfer

YouTube je danas nesumnjivo najpopularniji servis za deljenje video zapisa, pa zato i ne treba da čudi što je nastalo toliko programa specijalizovanih za skidanje videa sa YouTube-a. Štaviše, takvi alati često dolaze u obliku dodataka za popularne internet brauzere, čak i kao veb-aplikacije koje se obično ne fokusiraju na samo jedan servis za deljenje videa.
Međutim, uvek ima mesta za još poneki takav program, pogotovo ako nudi mogućnosti koje se nešto ređe mogu pronaći kod većine, od kojih su neki, za divno začudo, čak i komercijalni. Po čemu se ovaj izdvaja od drugih sličnih programa? U prvom redu, po činjenici da se fokusira na ono što je kod takvih programa najvažnije, a to je istovremeno skidanje više video zapisa, ima mogućnost pretraživanja i mogućnost gledanja filmova iz samog programa. Pored toga, pošto je već neko vreme na YouTube-u moguće naći video zapise visoke rezolucije, ovaj program omogućuje i njihovo preuzimanje.
Gledajući ga u celosti, nije reč o posebno revolucionarnom alatu, pa mesta za proširenja i nadogradnje i te kako ima. Ipak, svoj posao dobro obavlja. Ima jednostavan i intuitivan interfejs koji je podeljen na tri kartice. U prvoj se, između ostalog, nalazi i polje u koje je potrebno "zalepiti" URL do videa koji želite da preuzmete, zatim deo u kojem je moguće pratiti aktivna preuzimanja, kao i mogućnost izbora u kojem kvalitetu želite da ga preuzmete (sve zavisi od toga u kojem je kvalitetu stavljen na YouTube). Druga kartica služi za pretpregled videa (bazira se na Internet Explorer-u), dok se iza treće krije mogućnost pretraživanja. Jedna od zanimljivih osobina je i činjenica da će YouTube HD Transfer prikazivati povezane video zapise, slično kao i na samom YouTube-u, pa time dodatno izbegavate sam internet brauzer. Međutim, možda je najkorisnija mogućnost pretraživanje.
Pored toga što je moguće označiti da se pretražuje tačan pojam koji je upisan, pretraživanje je moguće ograničiti samo na video zapise visoke rezolucije (720p i 1080p), a tu su i drugi kriterijumi, kao što je trajanje ili kategorija kojoj pripada. Na pronađenom videu dovoljno je uraditi dvostruki klik kako bi se smestio u prvoj kartici, nakon čega je potrebno samo pritisnuti dugme Download. Uz to, iz popup menija je moguće aktivirati snimanje screenshot-a pronađenog videa i kopirati URL u klipbord. Još jedna od ključnih razlika YouTube HD Transfer-a u odnosu na druge slične alate jeste činjenica da omogućuje skidanje više video zapisa istovremeno pa je tako, na primer, moguće pregledati drugi video ili ga tražiti, dok se njih desetak već preuzima. Nažalost, ne zna da nastavi prekinuto preuzimanje, pa ako morate da ponovite preuzimanje, skidanje će krenuti iz početka. Šteta, ali to mu se može i oprostiti.
Posebnih podešavanja nema, međutim, upamtiće putanju do fascikle gde nameravate da čuvate preuzete video zapise. Srećom, podešavanja ne zapisuje u registar bazu, nego u običnu datoteku u fascikli gde je i instaliran. Ne troši mnogo resursa, radi stabilno (jedino biste mogli imati manjih problema pri instalaciji na Windows 7, jer ga treba pokrenuti s administratorskim privilegijama), a verovatno će vam ići na živce i to što će vam za svako pokretanje tražiti potvrdu prava. Ali, zato će posle minimiziranja završiti u sistem tray-u, odakle ga je ponovo moguće aktivirati klikom na ikonu.
Drugim rečima, kao što je već pomenuto, manjih problema ima. Ne bi bilo loše videti i više mogućnosti kao, na primer, opciju konverzije videa u druge formate, zatim mogućnost nastavka prekinutih preuzimanja, a ne bi bila na odmet ni opcija preglednja već preuzetog video zapisa (makar i u eksternom programu) zajedno s istorijom videa koji su snimljeni. Ipak, reč je o prilično korisnom alatu, koji ne samo da će vam pomoći u pronalaženju HD sadržaja na YouTube-u nego će omogućiti i da ga vrlo jednostavno skinete. Za one koji još uvek sumnjaju – reč je o potpuno besplatnom alatu.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar