U trendu

Završena Sinergija 04

Po četvrti put održana je jedna od najvećih manifestacija iz oblasti informacionih tehnologija u našoj zemlji – Sinergija 04. Naziv manifestacije znači saradnju, zajedničko delovanje. Mesto održavanja bio je Centar „Sava“ u Beogradu, a vreme od 11. do 13. oktobra. Okupilo se više od 6.000 učesnika – IT menadžera, programera, administratora sistema, dizajnera, analitičara, novinara i korisnika Microsoft-ovih proizvoda.

Svaka od dosadašnjih Sinergija imala je određen program svojih aktivnosti. Sinergija 01 predstavljala je najavu dolaska Microsoft-a na naše tržište, Sinergija 02 bila je namenjena razvoju saradnje sa lokalnim korisnicima, dok se Sinergija 03 odnosila na profesionalnu primenu Microsoft-ovih tehnologija u poslovanju na našem tržištu. U kontinuitetu sa prethodnim programima, najnoviji skup bio je usmeren ka optimalnom korišćenju tih tehnologija u lokalnom okruženju.

Program ovogodišnje manifestacije prvog dana obuhvatio je predstavljanje rezultata istraživanja lokalnog tržišta i najavu saradnje sa akademskim institucijama. Centralno predavanje održano je od 18 do 20 časova, a zatim je usledio zabavni deo manifestacije – rok koncert i projekcija dvaju filmova. Narednih dana održano je oko 60 predavanja iz različitih oblasti, tematski svrstanih u osam grupa – IT Pro, Developer, Security, Solutions, Microsoft Business Solutions, Academic, Hands OnLab i Panel. Među predavačima bilo je i mnogo istaknutih gostiju svetskog renomea (iz Amerike, Kanade, Evrope).

Aktivnost kompanije Microsoft na našim prostorima je od izuzetnog značaja za propagiranje savremenih tehnologija i njihovo aktivno uključenje u različite oblasti poslovanja. Uz manifestaciju su izvedene i mnoge druge prateće aktivnosti. Jedan od vrlo značajnih događaja je predstavljanje Biblije u elektronskom multimedijalnom obliku. Ona je nastala kao rezultat saradnje Microsoft-a sa Srpskom pravoslavnom crkvom i kompanijom Megatrend Software. Na kraju, treba istaći da je posebno značajan pokazatelj orijentacije naše zemlje i otvaranja ka ovom tržištu činjenica da je generalni pokrovitelj ove manifestacije Vlada Republike Srbije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.