najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bez bežanja od zime!

Brr, zima! Brr, hladno! Joj, ružno, odvratno vreme! Da li ste i vi od onih koji se u toku zime zavuku u kuću i ne izlaze nigde, osim kad moraju? U svojoj lepoj kućici se grejete, gledate televiziju, filmove, slušate muziku, surfujete Internetom, čitate knjige… Ma, radite sve i svašta, nije da se dosađujete – glavno je da ste unutra, na toplom, zaštićeni od vremena koje vam se ne dopada.
Pomislili biste da to i ne zvuči kao loš plan za "prezimljavanje", samo, možda ste primetili jednu, ne baš prijatnu stvar: kad se tako zavučete u kuću, nakon izvesnog vremena postanete konstantno umorni, deprimirani, neraspoloženi, bezvoljni, sve vam teško pada… Nikud vam se ne ide, čak i kad vas najbolji drug ili drugarica zovu na super žurku… Nešto ste i bolešljivi postali…
Ukoliko je i vas zadesilo ovakvo (ne)raspoloženje, nije loše znati da su to prilično uobičajeni simptomi kad se zavučete u kuću; nekako, što se više sklanjate od zime, sve vam je hladnije. Srećom po vas, ovoj boljki ima leka, a lek je krajnje jednostavan.
Kao što ste verovatno pogodili, lek se popularno može nazvati "izlazi iz kuće već jednom", makar na pola sata dnevno, da se prošetate po svežem vazduhu, a možda i da džogirate malo. Pa šta ako je hladno? Trčanjem ćete se zagrejati. Ako sebe baš ne možete da naterate da izađete iz kuće, za početak probajte da vežbate pored otvorenog prozora. Ne treba da se forsirate niti da prisiljavate sebe na nešto što će vas fizički potpuno iscrpsti, ali ne treba ni da budete potpuno pasivni.
Poenta je: svež vazduh vam je neophodan, ili ćete se stvarno, ozbiljno razboleti. Redovno provetravajte sobu, plus budite svesni toga da to nije dovoljno da zadovolji vaše potrebe za svežim vazduhom i boravkom napolju. Najbolje bi bilo kad biste svakog dana izašli – u šetnju, na trčanje, bilo šta, glavno je da malo budete van kuće. To može da bude i šetnja do kuće vašeg druga ili drugarice, gde ćete se zajedno ušuškati u toplinu njihove sobe i gledati omiljenu seriju. Još bolje: šetnja sa drugom ili drugaricom; zna se da je u društvu zabavnije, tako da ćete posle nekog vremena sigurno zaboraviti koliko vam vreme ružno izgleda (zapravo, najverovatnije ćete se zajedno smejati vremenu). Smeh je uvek super.
Zato, bez zavlačenja u kuću. Ako je napolju hladno, utoplite se – i lepo se zabavite!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike