najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bez previše sanjarenja pred sastanak!

Nemali broj devojaka prosto obožava da sanjari o svemu i svačemu. Situacija se ne menja ni jednom kada nađu dečka – s nestrpljenjem će iščekivati svaki sastanak s njim i pred svaki sastanak su u stanju da provedu sate i sate sanjareći o tome šta će se sve dešavati. Sad, ako ponekad sanjarite o svom dečku, u tome nema ama baš ničeg lošeg, ali da stalno sanjarite već jeste loša ideja. Zašto?
Recimo ovako: treba večeras da se nađete s dečkom. Već sada razmišljate o tome šta ćete obući (to je razumno, bolje nego da pet minuta pred izlazak shvatite da niste spremne i da nemate ni najblažu predstavu šta da obučete), kako ćete se našminkati (i to je bolje smisliti unapred), razmišljate gde biste sve mogli da izađete (i ovaj deo je sasvim razuman – bolje je unapred imati neke ideje, makar ih kasnije i ne ostvarili, nego da se samo zgledate jednom kad se nađete i da ne znate šta da radite). Međutim, onda dolazi onaj manje razuman deo – zamišljate kako će vaš izlazak izgledati, šta će ko da kaže, šta će ko da uradi, baš bi bilo lepo da on kaže ili uradi ovo ili ono…
Tako provedete ceo dan u zamišljanju vašeg idealnog sastanka. A onda se stvarno nađete s dečkom i pošto niste vidoviti, a on ne ume da čita misli, taj sastanak ispadne drugačiji. Ne mora nužno biti lošiji od vaših maštarija, ali se ipak malčice razočarate što nije ispalo onako kako ste zamislile. Ako ste jako maštovite i smišljale ste neke varijante za koje ste i same svesne da nisu baš verovatne, još više ćete se razočarati iako ste sa simpatičnim dečkom koga volite i koji voli vas i iako je vaš izlazak bio zapravo lep i sladak i uopšte vam nije bilo loše.
Zato, molimo vas, bez previše življenja u svetu snova! Tako propuštate stvarni život i same sebi uskraćujete uživanje koje ste mogle da iskusite. Umesto toga, bolje je da svoje razmišljanje o sastanku ograničite na praktične stvari, kao što je to da na vreme smislite šta ćete obući i kako ćete izgledati, kao i šta biste sve mogli da radite – a onda se opustite i s uživanjem živite život, umesto da samo sanjarite o njemu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike