najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bez priče o seksu na prvom sastanku

Razgovor o seksu je mnogima zanimljiv, naročito dok vam je sve to još uvek novo, a počeli ste da se usuđujete da pričate o takvim stvarima. Ipak, ma koliko vam ta tema bila zanimljiva, na prvom sastanku bi je bilo dobro izbeći.
Zašto? Jednostavno, da biste izbegli nesporazume. Naravno da će i vama i dečku ili devojci s kojima ste izašli seks kao tema pasti na pamet, ali ako počnete razgovor o tome, moglo bi da dođe do veoma neprijatne situacije, jer se veoma lako može desiti da osoba s kojom ste izašli pomisli da biste vi to isto veče želeli seks s njom, i da onda, ako je njoj to prerano za intimne odnose, pobegne od vas, nekad pod neuverljivim izgovorom, nekada čak i bez komentara. A ako joj nije prerano za seks, ako bi to prihvatila ako i vi pristanete, onda bi mogla da pokuša nešto, pa da to uplaši vas i vi pobegnete jer ste samo hteli da pričate o interesantnoj temi koja vas baš zanima, niste imali nameru da to odmah i uradite.
Ne kažemo da će neko pokušati da naskoči na vas čim pomenete seks, ali može da dobije pogrešnu ideju – da ste dečko koji samo na seks misli, da ste laka devojka, da ih pozivate na nešto na šta ih zapravo ne pozivate, da ćete insistirati na nečemu za šta oni još nisu spremni… Nezgodno je. Čak i ako nikakve loše ni "nasrtljive" namere niste imali, nezgodno je, previše lako dođe do nesporazuma. Ne kažemo da će vam veza sigurno propasti ako na prvom sastanku pričate o seksu, ali bi moglo da dođe do toga da morate jako puno da se izvinjavate i/ili mnogo da objašnjavate. Nekada ne bude tako, nekada i takav razgovor na prvom sastanku sasvim normalno prođe, ali rizik postoji.
A šta ako već na prvom sastanku želite seks, pristali biste na to, smete li tada da pričate o tome? Rizično je, jer ne znate da li to isto želi i osoba s kojom ste izašli, niti šta će o vama da pomisli ako to već na prvom sastanku predložite. Nije da će se nužno završiti loše – ima parova koji spavaju već na prvom sastanku pa im veza bude duga i lepa – ali rizično jeste.
Bezbedna varijanta bila bi da priču o seksu ostavite za neko drugo vreme, onda kada se bar malčice bolje upoznate i kada bude sigurnije da razgovor o tome neće dovesti do nesporazuma. A do tada, imate valjda o još nečemu da pričate, o nekim zanimljivostima kojima osobu s kojom ste izašli nećete učiniti nervoznom.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Ukoliko ste neuviđavni, nemate osjećaj za ono što slijedi, rizik uvijek postoji da do nesporazuma dođe, a vi grabite sve pred sobom i prvo na šta naiđete. Mudrosti se učite tek potom, kad vam ona kockica koja stalno nedostoja u mozaiku zvanom totalno razočaranje, više ne nedostaje i nije neophodna uz ono lagano “polako”, stiže i “nemoj da se nerviraš”.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike