Čekanje ili akcija

Muči te klasičan tinejdžerski problem: sviđa ti se dečko koji je popularan u školi, a ti si jedna sasvim normalna, simpatična devojka koju on, eto, ne primećuje. On je tipičan srceparajući mladić kakvih ima gotovo u svim tinejdžerskim filmovima: u kafiću ga svi znaju, glavna je faca u društvu, devojke ga gledaju, svakoj se javlja i svakoj uputi bar osmeh.

A ti, ti si jedna od mnogih koja bi sve dala da bude njegova devojka makar na jedan dan. Ne smeta ti što on često menja devojke, ne želi ozbiljnu vezu ni sa jednom, voli da je okružen dobrim devojkama. Ti misliš da ćeš ga baš ti srediti i da će on biti drugačiji kada tebe upozna. Šanse za tako nešto su minimalne.

Prvo šta moraš uraditi je da odmah izbaciš iz glave sliku isto tako tipične devojke iz tinejdžerskih filmova koje svojom dobrotom na kraju ipak uspeju da osvoje najpopularnijeg. Zaboravi na bajke o čekanju princu na belom konju, Pepeljugi koju pronalazi princ i sve ostale koje žene „kljukaju“ od rođenja, te ih sve manje od takve ljubavi „srećni do kraja života“ čini večno nesrećnim. Takvi prinčevi lome se da nađu devojku koja je kakvi su i oni. Oni bi neodoljivu, obožavanu, i najpre hladnu princezu. Svi ostali kvaliteti u početku ne igraju nikakvu ulogu.

Devojka poput tebe, iole inteligentna, shvata svoju poziciju, ali osećanja često pomute razum. Koliko puta se nerviraš kada „odvališ“ neku glupost baš kada ga treba fascinirati. I onda toneš sve dublje i dublje, smeškaš se i pokušavaš tim glupavim ženskim sredstvom da se napraviš slatkom a ne glupom. Ono što bi savetovala svojoj drugarici da je u tvojoj koži potpuno ignorišeš i iznalaziš razna opravdanja. A šta na sve to kaže mama? To što je ona u pravu kada kaže da on nije za tebe jer si ti, naravno, za nju najbolja, najlepša i najpametnija, a tamo neki „klipan“ nije te ni dostojan te je glupo gubiti vreme sa takvima, apsolutno ne prihvataš. Želiš ipak da probaš da mu priđeš, da upoznaš stvarno njega a ne onaj lik kakvim se predstavlja. Ne možeš više da ga gledaš sa drugaricama, a da tebe ni ne primećuje, i rešena si da razbiješ tu opsadu.

Budi prava savremena devojka – postavi se dominantnom. Mladićima ne smeta da im devojka prva priđe, to ih može samo zbuniti, što tebi ide na ruku. Njima to svakako godi (pogotovo ovom tipu iz priče) i daje im do znanja da si samouverena i jaka ličnost (ne moraju da saznaju istinu da ste vi ipak samo nežna žena).

Najpogodnije prilike za izlazak na tvoju inicijativu su utakmice, koncerti, i slično, ili ga jednostavno pozovi na kafu, ali nikako kod tebe kući. Posebno izbegavaj bioskop. Ma koliko da bude iznenađen tvojim pozivom, on je i zaintrigiran. Prvi korak je učinjen s tvoje strane, te npr. izbor kafića prepusti njemu, ali ti odredi tačno vreme. Sam izlazak bi trebalo da se odvija onako kako ti želiš i koliko ti želiš, a ne on. Imaj u vidu da će se on pitati i na samom sastanku zašto si baš njega pozvala i o čemu ćete pričati, itd. Nije ni njemu svejedno ma koliko cool izgledao. Budi i ti ista takva, s vremena na vreme pogledaj na sat tokom vaše priče, reci kako imaš još nešto da obaviš. Ne sme ni da pomisli da si ti ovaj izlazak planirala danima i da ti je baš on cenatralni događaj ne samo dana nego i godine. Ne sme da bude siguran da si ga pozvala s nekom namerom, iako znaš da on sve to pretpostavlja. Potrudi se da sve ostane na pretpostavci.

Ako ste iz iste škole, gledaj da taj sastanak ne bude katastrofalan, da se ne posvađate ili razmenite neke informacije koje će već sutradan kružiti školom. Iako je to mogao biti vaš prvi ali i poslednji sastanak, nije i poslednji dan u istoj školi.

Možda ga i oduševiš i taj izlazak postane početak veze. A možda posle svega shvatiš kako je on samo lepa školjka koja je unutar prazna i ništa više. Ovim sastankom ti samo možeš da dobiješ i posle njega ćeš se bolje osećati i bićeš sigurnija. Možda je mama stvarno u pravu, i lično se uveriš da te nije vredan. Ko to zna. Ono što se zna je da je čekanje gubljenje vremena. Citiramo: „Da li je Pepeljuga zaista slučajno izgubila cipelicu, ili je to bila dugo u samoći smišljana akcija?“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike