Da li slagati dečka da biste izbegle seks?

Nije ama baš nikakva retkost da je mlada devojka u vezi s nekim simpatičnim dečkom, ali da se još uvek ne oseća spremno da spava s njim. Onda se desi da njeni roditelji putuju, i dečko joj predloži da prespava kod nje. Tada se razne stvari mogu desiti; bitno je da devojka ostane pribrana.

Ono što će skoro svaka devojka koja se još uvek ne oseća spremno za seks pomisliti jeste: „Joj, on sigurno hoće da spava sa mnom!“ Tačno je da će dečko želeti da iskoristi priliku za više intimnosti i zbližavanja, ali uopšte nije sigurno da će insistirati na seksu. Uprkos svemu što se priča, neće ni svaki momak želeti da spava s devojkom čim mu se za to pruži ikakva šansa – i neki od njih se ne osećaju još uvek spremno za takav čin i radije bi se zadržali na poljupcima i maženju.

Ono što velikom broju devojaka u ovakvoj situaciji padne na pamet jeste da pod nekim izgovorom odbiju predlog, ili da slažu dečka da imaju menstruaciju. Međutim, lagati voljenu osobu je loša ideja, a u ovom slučaju stvarno nema nikakvog razloga za to. Mnogo je bolje dečku iskreno reći da ga volite, ali da se još uvek ne osećate spremno za seks (naravno, pod pretpostavkom da on seks uopšte predloži). Ako vas voli i poštuje, uvažiće to – a ako ne uvaži, onda i nije dečko za vas.

Ono što nipošto ne bi trebalo uraditi jeste da pustite dečka da prenoći kod vas dok vam roditelji nisu tu ukoliko ste s tim momkom relativno kratko i još uvek ga ne poznajete dovoljno dobro. U tom slučaju o njemu ne znate dovoljno – a ako on reši da postane nasilan, u kući neće biti nikoga da vam pomogne. U takvoj situaciji, kad su vam roditelji na putu, ne dolazi u obzir da on spava kod vas. To će da sačeka.

Inače, zajednička noć maženja, ljubljenja, gledanja filmova, slušanja muzike, zajedničkog spremanja klope… Pa, to je jako lep način da se zbližite, da se bolje upoznate, a da se pri tom ne bojite da će vam roditelji upasti u nezgodnom trenutku. Ako imate poverenja u svog dečka da će poštovati vaše želje, to je prilika koju ne bi trebalo propustiti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike