U trendu

Da li stvarno misli da ste lepe?

Velikom broju devojaka se desilo da momka pitaju da li misli da su lepe, a on im odgovori potvrdno. Samo, pošto su one te koje su pokrenule to pitanje, nisu sigurne da li on zaista tako misli, ili je to rekao da bi prestale da mu dosađuju.

Ukoliko je devojka ta koja je pitala nekog dečaka da li on misli da je lepa, nije nemoguće da on i ne smatra da je ona neka riba, ali joj je rekao da jeste lepa da je ne bi uvredio. Ukoliko je pitala svog dečka, njegov odgovor je iskren; da mu nije lepa, ne bi ni bio s njom. Da ne bude zabune, to ne znači da njen dečko smatra da ona odgovara ovakvim ili onakvim standardima lepote, kakvi god oni bili, to znači da je ona lepa njemu. Nekom dečaku je lepa devojka s lepim licem, nekom sa lepom figurom, nekom je lepa ona koja ume da ga nasmeje (ozbiljno!)… A teško da će joj reći da li je lepa ili ne po nekakvim trenutnim standardima, pošto ni njega to ne zanima posebno, važno mu je da bude lepa njemu.
Ako je pak momak devojci rekao da je lepa a da ga ona nije pitala o tome, možete biti sigurni da je stvarno smatra lepom. A šta ako joj on to govori da bi je iskoristio? Kao jedno, momak devojku ne može da iskoristi ukoliko mu ona to ne dopusti, osim ako ne govorimo o nasilju – ako ona nešto ne želi da radi s njim, ne mora. A kao drugo, čak i ako joj on kaže da je lepa samo zato što želi da je odvede u krevet (ili gde već), on je i dalje iskren što se tiče toga što je rekao; da je u tom trenutku ne smatra lepom, ne bi želeo ni seks s njom.
Ne kažemo da devojka treba da ima intimne odnose s nekim momkom samo zato što joj je rekao da je lepa, daleko od toga. Preporučljivo je da između njih dvoje ipak postoji nešto više od nekoliko komplimenata i seksualnog nagona. Samo kažemo da je on nije slagao kad je uputio kompliment njenom izgledu – zaista je smatra lepom i poželjnom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike